Sarıyer Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ile birlikte vatandaşları bilgilendirme çalışmalarına başladı. Polisler, esnaf ve vatandaşlara, cadde cadde sokak sokak gezerek, iş yeri,cami ve kahvelerde hırsızlık, dolandırıcılık gibi konularda bilgilendirme yapıyor. 
Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü ‘Huzur Toplantıları’nda talep edilen ‘TDP’ Toplum Destekli Polislik çalışmalarına start verdi. İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı TDP (Toplum Destekli Polislik) Şube Müdürlüğü’nün beraber yürüttüğü proje kapsamında vatandaşlara hırsızlık ve dolandırıcılık gibi konularda broşür dağıtılıp bilgilendirmede yapılmaya başladı.

SARIYER’DE TDP HİZMETLERİ BAŞLADI

TDP ekipleri, Sarıyer’de vatandaşları hırsızlık olayları başta olmak üzere asayişi bozan olaylara karşı harekete geçti. Polisler, ocak ayında başladığı vatandaşı bilinçlendirme çalışmalarına şubat ayında da devam etti. 24-31 Ocak tarihleri arasında 325 esnaf ve 980 vatandaşa kahvehane ve camilerde telefonla dolandırıcılık, güvenli internet, sahte para, evden ve otodan hırsızlık ve yankesicilik hakkında bilgilendirmede bulunan TDP ekipleri, şubat ayında da çalışmalarını sürdürdü.

POLİSLER CAMİ VE KAHVELERDE VATANDAŞI BİLİNÇLENDİRİYOR

TDP ekipleri, geçtiğimiz günlerde Kekik Sokak, Rüzgar Sokak, Reşit Efendi Sokak, Yenimahalle, Şehit Mithat Yılmaz Caddesi, Nalbant Çeşme Caddesi, Şifa Mahallesi, Sarı Hüseyin Sokak ve Orta Çeşme Sokakları üzerinde esnaf ve vatandaşlara broşür dağıtarak, bilgilendirmede bulundu. 76 esnaf, 300 vatandaş ulaşan TDP ekipleri, son olarak  Yeni Merkez Camii’de bulunan cemaate öğle namazına müteakip ‘evden hırsızlık, otodan hırsızlık, sahte para, telefonla dolandırıcılık ve güvenli internet kullanımı’ hakkında bilgiler verdi.

VATANDAŞ TDP EKİPLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Polislerin verdiği bilgileri büyük bir dikkatle dinleyen vatandaşlar, bu eğitimler sayesinde başlarına gelebilecek olaylara karşı en azından neler yapabilecekleri konusunda bilgi sahibi olduklarını belirterek, “Artık daha dikkatli olacağız.”dedi. Vatandaşlar, bu çalışma nedeniyle TDP ekiplerine de teşekkür etti.

İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, TDP ekipleri değişik zamanlarda çeşitli mahallelerde cadde ve sokakları gezerek, esnaf ve vatandaşların bilgilendirilmesine devam edileceği kaydedildi.

http://www.sariyerposta.com