Nisan ayı oturumunun son gününde çok önemli projelerini açıkladı.


2 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İBB Meclisi’nin Nisan ayı oturumlarının son gününde, 2015 Yılı Faaliyet Raporu’nun oylanması öncesi yaptığı sunumda, çok önemli vizyon projelerini açıklayacağını söyledi. İstanbul’da devam eden Topbaş, Sarıyer ile ilgili önemli projeleri de anlattı.

Boğaziçi İmar, park olacak


Önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacak metro hatlarını anlatan Topbaş, Boğaziçi İmar ile ilgili açıkladığı projesi dikkat çekti. Boğaziçi İmar Müdürlüğü’nün Derbent’te bulunduğu alanı halka açacağını açıklayan Topbaş, Park ve Bahçeler Daire Başkanı’na bu konuda talimat verdiğini söyleyerek, “Mevcut ağaçlar kesilmeden, rengarenk ağaçları tespit edip, bir bölümü kiraz ağacı yolu, bir tarafı erguvan yolu, bir yerde de hatmi çiçeği yolu yapacağız. Rengarenk bir park olacak" ifadelerini kullandı.

Zekeriyaköy’e Metro


zekeriyakoyTopbaş, Sarıyer-Beşiktaş metrosunun kazı çalışmalarının önümüzdeki dönem başlayacağını söyledi. Plana göre, Dolmabahçe-Levazım, Levazım-Baltalimanı, Baltalimanı-Ayazağa ve Ayazağa-Çayırbaşı ile Sarıyer-Zekeriyaköy tünellerinin yakında açılmaya başlanacağını söyledi. Ayazağa-İstinye Metrosu’nun proje aşamasının devam ettiğini ve bu dönem başlayıp biteceğini ifade eden Topbaş, her iki yakanın sahillerinde ciddi yoğunluğun yaşanması nedeniyle Beşiktaş-Sarıyer ve Üsküdar-Beykoz Metrolarının proje ihalelerine da 1 ay içinde çıkılacağını açıkladı.