Sarıyer Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nün geleneksel olarak düzenlediği TiyarOda Şenliği’nin beşincisi 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde Yeşil Çevre Çocuk Tiyatrosu’nun “Karagözün Rüyası” oyunu ile başladı.

Sarıyer Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafında bu yıl beşincisi düzenlenen TiyarOda Şenliği “Karagözün Rüyası” oyunuyla başladı. Sarıyer Halk Eğitim Merkezi’nde sahnelenen oyunu Sarıyer’de eğitim gören anaokulu öğrencileri izledi. Oyun sonunda Sarıyer Belediyesi Kültür Müdürü Filiz Coşkun, Tiyatro Yarenlik oyuncularına teşekkür belgesi verdi.

Çocuklar için öğretici

çocuk27 Mart – 12 Nisan tarihine kadar sürecek olan ve Sarıyerlilerin tiyatroya doyacağı şenliğin ilk misafirleri çocuklar oldu. Geleneksel Türk Tiyatrosu’nda önemli bir yere sahip olan Karagöz ve Hacivat’ın gölgeden çıkartarak sahnede interaktif birer tiyatro oyuncusu olduğu “Karagözün Rüyası” oyununu kahkahalarla izleyen çocuklar, çevre felaketlerinin çarelerini eğlenceli bir dille öğrendiler.

 

 

12 Nisana kadar sahne alacaklar

karagözSeçme eserlerden oluşan yetişkin ve çocuk oyunlarının yanı sıra atölye çalışmaları, söyleşiler ve renkli etkinliklerle devam edecek olan 5. Sarıyer TiyatrOda Şenliği, 27 Mart - 12 Nisan tarihleri arasında her gün Sarıyer Belediyesi Nejat Uygur Sahnesi ve Sarıyer Halk Eğitim Merkezi'nde saat 13.00 ile 20.00 saatlerinde gerçekleşecek.