Ukrayna’nın başkenti olan Kiev’de, Rusya yanlısı yayın yaptığı iddia edilen İnter Tv kanalının binasına saldırı yapıldı.

Ukrayna’nın başkenti olan Kiev’de Rusya yanlısı yayın yaptığı iddia edilen İnter TV’ye yapılan saldırı sırasında binada yangın çıktı. Görgü tanıkları ve kanal çalışanları, binanın ateşe verildiğini söyledi.

Podrobnosti stüdyosu tamamen yandı

Kiev’de İnter TV binasının önünde toplanan bir grup, kanalın ‘Rusya yanlısı yayın politikası’ yaptığını ileri sürerek bu politikayı protesto etti. Bina önünde lastik yakan göstericilerden bazıları gözaltına alındı. Kanal tarafından yapılan açıklamada, binanın saldırı sırasında ateşe verildiği ‘Podrobnosti’ adlı televizyon programının stüdyosunun tamamen yandığı belirtildi. Bazı kanal çalışanları ise yangın sırasında yaralandı.

İnter kanalının yayın politikası…

Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov, televizyon kanalının koruma görevlileri ile protestocular arasında arbede yaşandığı sırada binanın ikinci katında yangın çıktığını açıkladı. İnter TV yönetimi, daha önce birçok kez tehdit aldıklarını açıklamış ve iktidarın gerekli önlemleri almadığını belirtmişti. Bakan Avakov ise, daha önce yaptığı açıklamada, İnter kanalının yayın politikasını belirleyen Rusya vatandaşı İgor Şuvalov'un Ukrayna'dan sınır dışı edilmesi gerektiğini söylemişi.


ukrayna sarıyer posta