Yeşilay Sarıyer Şubesi, İBB Sarıyer Kültür Merkezinde teknoloji bağımlılığı konferansı düzenledi. Teknoloji bağımlılığının günlük yaşam üzerine olan olumsuz etkileri anlatıldığı konferansta konuşan Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, kaymakamlıklarda oluşturulan bağımlılık danışma birimlerinin 6 aydır faaliyette olduğunu, ihtiyaç duyanların buraları arayabileceklerini söyledi.

Yeşilay Sarıyer Şubesi tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sarıyer Kültür Merkezinde düzenlenen konferansta, öğrencilere, teknoloji bağımlılığının günlük yaşam üzerine olan olumsuz etkileri anlatıldı. Konferansa Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, Genç Yeşilay Koordinatörü ve Teknoloji Bağımlılık Uzmanı İsmail Memiş, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gülsen Meral, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
“TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI KİŞİNİN İRADESİNİ KAYBETMESİDİR”

Genç Yeşilay Koordinatörü ve Teknoloji Bağımlılık Uzmanı İsmail Memiş, bağımlılığın dünyanın en önemli konularından biri olduğunu, bunun kimyasal ve davranışsal bağımlılık olarak ikiye ayrıldığını söyledi. Davranışsal olanda teknoloji ve sosyal medya bağımlılığının yer aldığını aktaran Memiş, "Tütün bağımlılığından dolayı her yıl 120 insanı kaybediyoruz, diğer yandan teknoloji bağımlılığı ufak yaşlarda karşımıza çıkıyor. Bağımlılık bir eyleme ya da maddeye karşı gelişebilir. Teknoloji bağımlılığı kişinin iradesini kaybetmesidir." dedi.
MERAL: SİGARA-ALKOL KADAR ZARARLI

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gülsen Meral ise teknoloji bağımlılığıyla mücadele ettiklerini belirterek, "Bağımlılık vücudun hata olduğunu bile bile o maddeyi bırakmamasıdır. Elimizden geldiğince günlük hayatta işlem yaparken ya da uyurken bilgisayar, telefon gibi ürünleri bedenimizden uzak tutalım. Uyuşturucu, alkol, sigara vücudumuza nasıl zarar veriyorsa teknolojik ürünlerin de gereğinden fazla kullanılması aynı etkiyi veriyor" şeklinde konuştu.
BİLGİN: BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EDİYORUZ

Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin ise böyle bir konferansta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bağımlılık denilince üzerinde en fazla durulan konuların başında madde bağımlılığının geldiğini aktaran Bilgin, bununla mücadele ettiklerini vurguladı. Kaymakamlıklarda oluşturulan bağımlılık danışma birimlerinin 6 aydır faaliyette olduğunu anımsatan Bilgin, ihtiyaç duyanların buraları arayabileceklerini söyledi. Bilgin, muhtarlar, okul müdürleri, öğretmen, din görevlisi ve gönüllü vatandaşlardan oluşan birimin de bağımlılık konusunda destek almak isteyenlere yardımcı olduğunu sözlerine ekledi.