Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı tarafından organize edilen Teknofest İstanbul, vatandaşların yoğun katılımıyla başladı.

İstanbul Yeni Havalimanı’nda gerçekleştirilen festivale yaklaşık 80 bin ziyaretçi ön başvuru yaptı. Etkinlik alanı festivalin başlamasına saatler kala doldu. Giriş bankoları önünde uzun kuyruklar oluşurken, organizasyonda her yaştan ziyaretçinin olması dikkati çekti. Askeri ve sivil hava araçları festival alanına çekilirken, ziyaretçiler oluşturulan alanlarda ANKA, Milli Muharip Uçak, T625 helikopteri, Göktürk-2 uydusu, jet eğitim ve yakın destek uçağı Hürjet, yeni nesil temel eğitim uçağı Hürkuş ve Atak helikopterini yakından görme fırsatı buldu.

Türk Yıldızları'ndan nefes kesen gösteri

Festival kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en seçkin birimlerinden milli gururumuz Türk Yıldızları yaklaşık 30 dakika süren gösteri gerçekleştirdi. Gösterinin ardından AK Parti Sakarya Milletvekili ve Dünya Supersport şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu, yarış öncesi ısınma amaçlı kısa bir gösteri yaptı. Kendisine tezahüratta bulunan vatandaşları motor üzerinde selamlayan Sofuoğlu, bir süre tek teker üzerinde ilerledi. Ziyaretçiler, Türk Yıldızları'nın performansını cep telefonları ve kameralarla kayıt altına alırken, gösteri sonunda Hava Pilot Binbaşı Osman Yığcı, kokpitten ziyaretçilere seslendi.

Jet ile yarıştı

Birbirinden renkli etkinliklere sahne olan festivalde, nefesleri kesen bir yarışma yapıldı. Yarışta Sofuoğlu'na "Red Bull Racing Formula 1 arabası", "Kawasaki H2R", "Tesla P100 DL", "Lotus Evora 430 GT", "Aston Martin The New Vantage", "Solotürk F16 uçağı" ve "özel jet Challenger 605" rakip oldu. Sofuoğlu'nun kullandığı "Kawasaki H2R" yarışmayı önde tamamladı.