Sarıyer, Cumhuriyetimizin 94’üncü yıl dönümü muhteşem bir coşkuyla kutladı. Boğazda bir kilometrelik bayrak eşliğinde kol kola yürüyen Sarıyerliler; cumhuriyete hep birlikte sahip çıktı.

Sarıyerliler 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı bu yıl da coşkuyla kutladı. Cumhuriyetimizin 94’üncü yıl sevincini ellerinde bayraklar, dillerinde marşlarla yaşayan Sarıyerliler, Atatürk’e, cumhuriyete ve demokrasiye olan bağlılıklarını haykırdı: “Yaşasın Cumhuriyet!”
SARIYER TEK YÜREK OLDU

Alanı dolduran 7’den 70’e binlerce vatandaş, Kefeliköy’den Sarıyer Merkez’e kadar uzanan bir kilometrelik bayrakla kortej yürüyüşü düzenledi. Her kesimden binlerce vatandaşın adeta tek yürek olduğu korteje; balıkçı tekneleri, atlılar, 20 kişilik motosiklet takımı, gaziler, engelliler, halk oyunları ekibi, bando takımı ve tiyatro oyuncuları da eşlik etti.
“TEMELLERİ SAĞLAM ATILMIŞ BİR DEVRİM”

Kortej sonunda bir konuşma yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, temelleri sağlam atılmış bir devrimin kutlaması için burada bulunduklarını belirterek, “Bugün, bu ülkenin dört bir yanında sallanan bayraklar, yakılan meşaleler, söylenen marşlar, türküler, kutlamalar işte bu devrimin ve hiçbir zaman geri döndürülemeyecek anlamlı şahlanışın kutlamasıdır” diye konuştu.
“KİMSELERE TESLİM ETMEYECEĞİZ”

Cumhuriyete hep birlikte sahip çıkacaklarını vurgulayan Başkan Genç, “Ulusça, hiçbir boyunduruğu kabul etmeyeceğiz. İnsanca bölüşerek, paylaşarak, seçme ve seçilme hakkımızı özgürce kullanacağız. Her bir yurttaşın tek tek iradesine eşit oranda saygı gösterildiği, kadını erkeği, genci yaşlısı ile her tür etnik kökenden, her dinden her mezhepten insanı ile birer “eşit yurttaş” olarak yaşadığımız bu topraklarda, Cumhuriyet’i kimselere teslim etmeyeceğiz” dedi.
KUTLAMALAR KONSERLERLE TAÇLANDI

Cumhuriyet Bayramı yıl kutlamaları; Ali Altay, Bora Gencer, Merve Özbey ve Erdem Kınay konseriyle devam etti. Etkinlikte Ali Altay’ın Cumhuriyet’in 94’üncü yılına özel olarak hazırladığı ‘Kahramanlar Marşı’ coşkuyu doruğa çıkardı.