Şehirlerin kültürel ve doğal dokusunun korunmasına ağırlık veren yerel politikaların hazırlanmasına öncülük eden Tarihi Kentler Birliği’nin 2016 yılı ilk bölge toplantısı Sarıyer Belediyesi ev sahipliğinde Maslak Steigenberger Oteli’nde gerçekleşti.


sarıyer

Tarihi Kentler Birliği 2016 yılı ilk toplantısına birçok kentin belediye başkanının yanı sıra; Milletvekilleri, Kaymakamlar, İstanbul Valisi temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Sanat Tarihçileri, Arkeologlar ve birçok sivil toplum kuruluşu ve Vakıf katıldı.

Program "Sarıyer Medeniyeti" adlı tanıtım filmi ile başladı


 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç; "Tarihi Kentler Birliği Bölge Toplantısının Sayın katılımcıları, 20160130021408birliğimizin 15 yıllık geleneği doğrultusunda sizlere hitap etmenin ve ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

Başkan Genç’in konuşması ve sunumundan sonra düzenlenen ve moderatörlüğünü TKB Danışma Kurulu ve ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen’in yaptığı  ‘’2016 Hedefleri Doğrultusunda Marmara Bölgesi TKB Üyeleri Deneyim Paylaşımları’’ adlı panele Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Edirne Belediye Başkanın Recep Gürkan ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe panelist olarak katıldı.

20160130021408Panelin arkasından verilen öğle yemeğinden sonra, Tarihi Kentler Birliği Emirgan'daki Şerifler Yalısı'nı ziyaret etti. Toplantı Boğaz gezisi ile son buldu.

Haberin tamamı gazetemizin 92. sayısında geniş bir şekilde yer alacaktır...