Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, savaşın en fazla olduğu toplumların eğitimsiz yerler olduğunu, eğitimli insanların savaşa izin vermeyeceğini söyledi.

Genç, Gelecek Benim Ben Geleceğim Projesi kapsamında Ayazağa Uğur Erkey İlkokulu’na ziyarette bulundu. Eğitimin ülke kalkınmasındaki önemine değinen Genç, “Siz ne kadar eğitimli olursanız, ülkenizi o kadar temsil edebilirsiniz. Eğitim geride kalmışsa o ülkenin başı dertten kurtulmaz. Savaşın en fazla olduğu yerler toplumun eğitimsiz olduğu yerlerdir. Eğitimli insanlar ülkede savaşa izin vermez. El ele vereceğiz, bu güzel ülkeyi kimseye vermeyeceğiz” dedi.

EN TEMİZ OKUL SEÇİLDİ


Okul yöneticileri ve öğrenciler ile buluşan Genç, beyaz bayrak alarak en temiz okul seçilen okul yöneticileri ve öğrencilerini tebrik etti. En az 3 bayrak daha almaları gerektiğini kaydeden Başkan Genç, “Beyaz Bayrak için hepinizi kutluyorum. Her zaman temiz olmalıyız. Çevremizi korumalıyız. Ama biliyorsunuz önce insanın aklının temiz olması lazım. Aklı temiz olmayan, çevresini de temiz tutamaz” dedi. Başkan Genç’e okula verdiği destekten ötürü Okul Müdürü Hidayet Yılmaz tarafından plaket verildi.