635018392631452637

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, yerel seçimlere bir yıldan az bir süre kala halkla buluşmalarını sıklaştırıp, Sarıyer’i adım adım dolaşmaya, her kapıyı çalıp, her vatandaşın elini sıkmaya başladı. Mahalleleri dolaşıp esnaflarla sohbet edip, ayaküstü talep ve sorunlarını not alan Başkan Genç, konut sitelerinde yaşayan vatandaşları da ziyaret ederek, yapılan toplantılarda görüş alışverişinde bulunup, belediye çalışmalarıyla ilgili bilgi veriyor.

 “HUZUR MAHALLESİ’NE DE KALİTELİ HİZMET VERİLECEK”

 Şişli’den alınıp Sarıyer’e bağlanması olay yaratan üç mahalleden biri olan Huzur Mahallesi’ndeki Oyak Sitesi’ni ziyaret eden Başkan Şükrü Genç, sitenin sosyal tesisinde düzenlenen toplantıya katıldı. CHP Şişli İlçe Başkanı Veli Çelik’in de katıldığı toplantıda 4 yıldan beri Sarıyer’de büyük bir özveriyle çalıştıklarını ve ilçede değişimin öncüsü olduklarını söyleyen Şükrü Genç, Sarıyer’in geçmiş yıllarda belediyecilik hizmetlerinden yeterince faydalanamamış olduğunu ve göreve geldikleri günden itibaren bu durumu değiştirdiklerini söyledi.

Yapılan çalışmalardan örnekler vererek, 4 yılın öyküsünü yurttaşlarla paylaşan Genç, Sarıyer’e bağlanan yeni mahallerde de, halkın içinde olduğu katılımcı yönetim felsefesiyle pek çok iş başaracaklarına inancının tam olduğunu belirtti.

 CHP TEŞKİLATI DA ORADAYDI

 Huzur Mahallesi’ndeki toplantıya Belediye Başkanvekili Hayati Kaptanoğlu, Sarıyer Belediye Meclisi Başkanvekili Hüseyin Coşkun, Meclis Üyesi Hacı Mehmet Bayraktar, Belediye Başkan Yardımcıları Adnan Ayber, Mustafa Tok, Sevgi Atalay, Gülperi Özdemir, Recep Yel ve Mehmet Metilli, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, CHP Şişli İlçe Başkanı Veli Çelik ve Gençlik Kolları üyeleri de katıldı.

 

TARABYA MEYDANI’NDA RAKİPLERİNE MEYDAN OKUDU

 Belediye Başkan Şükrü Genç bugün gerçekleştirdiği Tarabya ziyaretlerinde ise hem esnafla hem de restaurant ve kafelerde oturan vatandaşlarla görüşüp, ayaküstü sohbetlerde bulundu. Genç, meydandaki Atatürk anıtı önünde yerel bir televizyon kanalına verdiği röportajla da başı dik, alnı açık bir şekilde Sarıyer halkıyla buluştuğunu belirtti.

Tarabya gezisi sırasında genç-yaşlı, kadın-erkek demeden onlarca kişinin elini sıkıp, bir sorunları olup olmadığını soran Başkan Genç’in sıcak yaklaşımını vatandaşlar da aynı şekilde karşılık verip, belediye hizmetlerinde gördükleri aksaklıklar ile gözden kaçanları samimi bir dille ifade ettiler.

 TARABYA OTELİ SAHİBİ İZZET BAYRAKTAR’LA GÖRÜŞTÜ

 Gezisini başlattığı The Grand Tarabya Oteli’ne de girip otel sahibi ve Sarıyer Kültür ve Turizm Derneği Başkanı İzzet Bayraktar’la da konuşan Şükrü Genç, dernekle ilgili faaliyetlere destek vereceklerini söyledi. Bayraktar ise geçtiğimiz günlerde yapılan derneğin olağan kongresinde yaşananların kendisinde hayal kırıklığı yarattığını ve ileride bu derneğin pasif bir sivil toplum kuruluşu olacağı yönündeki kaygılarını belirtti.

Ana caddedeki tüm dükkan, restaurant, kafe gibi yerlere girerek gezisini sürdüren Başkan Genç’e yolun yarısında CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğ’du da katıldı.

 ATATÜRK ANITI ÖNÜNDE BASINA BİLGİ VERDİ

 Tarabya Muhtarı Refep Üstün’ün gezi süresinde yanından ayrılmadığı Başkan Genç ve Milletvekili Aykut Erdoğdu daha sonra Atatürk anıtı önünde yerel bir televizyonun çekimlerine katıldı. Başkan Genç, televizyon muhabirinin sorularını yanıtlamaya hazırlanırken, çevresinde toplanan vatandaşlardan biri, anıtın bulunduğu parka çok iyi bakıldığını belirtip teşekkür etti. Bunun üzerine Başkan Genç de Atatürk’ün büstünü gösterip, “Bu adam için ne yapsak azdır. O bu memleket için o kadar şey yaptı ki hakkı ödenemez” dedi.

 Televizyona konuşan Başkan Genç, gezilerinde daha çok belediye hizmetlerini halka anlattığını ve insanların memnun olup olmadıkları konusunda görüşlerini aldığını söyledi.

Bu arada CHP ile ilgili bir görüş belirten İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, insanların medenileştikçe CHP’li olduğu yönünde bir görüş var oysa ki, CHP’li oldukça medenileşiliyor” dedi.