Gorsel_22

Sarıyer, İstanbul'un özellikle 2B, üçüncü köprü ve havalimanı ile kentsel dönüşüm gündemini tüm hızıyla yaşayan ilçelerinden. Aynı kanıyı Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de taşıyor. Genç, her arazinin 2B kapsamında değerlendirilemeyeceğini söyleyerek, "2B çok geniş bir kavram kategorilendirilmesi gerekir" dedi

1984 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı bir ilçe belediyesi hâline gelen Sarıyer'in sınırları, aradan geçen 29 yıllık süreçte sanırız en çok geçen yıl tartışma konusu oldu. Şişli Belediyesi'nden alınan üç mahallenin (Ayazağa, Maslak ve Huzur Mahalllesi) dahil edildiği Sarıyer, günlerce tartışmanın odağında yer aldı. Şimdilerde söz konusu mahalle kavgası durulmuş gibi görülse de Sarıyer'de gündem yine de çok hareketli. Üçüncü havalimanının en önemli geçiş bölgelerinden olan ilçe, aynı zamanda kentsel dönüşüm ve 2B uygulamaları ile de yoğun bir hareketlilik yaşıyor. 

Maslak Bölgesi, ticaret ve hizmet sektörünün yoğun yer aldığı merkezi iş alanları ile tanındığını ifade eden Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Küresel şirketlerin yoğunluğu da çok fazla. İmar faaliyetlerinin hareket ve ticari hacim büyük. Emlak ve vergi gelirleri açısından da oldukça önemlidir. Uluslararası ölçekte dünya ile ilişkilerin kurulduğu bir bölge. Bu bağlamda Sarıyer için dünyaya açılan kapımız olacağı şüphesizdir” dedi.