Otomobil denilince akla BMW, MINI gibi premium segment markalar geliyor. İleri teknoloji ürünü olan bu araçlarda konfor ve güvenlik ön planda.

Günlük hayatımızın vazgeçilmezi haline gelen otomobilin konforlu ve güvenli olması birçok sürücü için çok önemli. Bir de araçlara artı konfor katan otomobil aksesuarları var ki, BMW ve MINI kullanıcıları için vazgeçilmez. Sürücüler aksesuarlara çok ilgi gösterirken, ürünlerin orijinal olmasına da önem veriyor. Maslak Atatürk Oto Sanayi Sitesinde 7 yıldır hizmet veren Ata Motors, geniş ürün yelpazesi ve ürün güvencesi ile dikkatini çekiyor.

ÜRÜN YELPAZESİ ÇOK GENİŞ

2010 yılında, otomotiv sektöründe ki orijinal ürün hassasiyetini fark eden Ata Motors, BMW ve MINI araç grubunun tüm aksesuarlarının yanında, BMW ve MINI günlük kullandığımız kıyafet, saat, cüzdan gibi kişisel aksesuarları da bulunduruyor.

“ATA MOTORS BİR İHTİYAÇTAN DOĞDU”

Sadece orijinal ürünleri ithal ettiklerini belirten Ata Motors’un işletmecisi Ceyhun Şahin, “2010 yılında otomobil sahipleri orijinal ürünlere kolayca ulaşabilsinler diye yola çıktık. Nitekim bu yıla kadar gelerek başarılı olduğumuzu gösterdik. Artık sürücüler, paspasından kalemine kadar BMW ve MINI araç grubunun bütün orijinal ürünlerini Ata Motors’dan alıyor. Hatta aracını satan birçok müşterimiz, ‘araç aksesuarlarını Ata Motors’dan aldım’ diye bizi referans gösteriyor, bu durumda bizi mutlu ediyor ” ifadelerini kullandı.

“ORİJİNALLİK OLMAZSA OLMAZIMIZDIR”

Ürünlerin %100 orijinal olduğuna vurgu yapan Şahin, “Bizim olmazsa olmazımız orijinalliktir. Bugün piyasada araçların yan sanayi aksesuarlarını bulmak çok kolay. Piyasada uzak doğu ülkelerinden gelen ve bizim ülkemizde üretilen yan sanayi ürünleri mevcut. Fakat bu ürünler hem sağlıklı, hem de dayanıklı değil. Yan sanayi ürünler arabaya tam olarak oturmaz, mutlaka bir yerinden müdahale etmek gerekir. Orijinal ürünlerde ise böyle bir sıkıntı yaşanmaz” dedi.

“MÜŞTERİLER YAN SANAYİ ALMAKTAN KORKUYOR”

Müşterilerin en çok sorduğu sorunun, ürünlerin orijinalliği konusunda tereddüdü olduğunu vurgulayan Şahin, “Bu aksesuar kesin orijinal mi diyorlar. Çünkü piyasada, ürünün paketine kadar orijinali ile birebir aynı olan çok fazla yan sanayi ürün var. Biz de ilk kurulduğumuz yıllarda, müşterilerin ürüne dair birçok sorusu ile muhatap olduk. Fakat zamanla bizi tanıyan müşterilerimiz ürünlerin orijinalliği konusunda ikna oldu.” diye konuştu.

“BİZDE Kİ SEÇENEK DAHA FAZLA”

Ürünlerin tamamını kendilerinin ithal ettiğini belirten Şahin, “Bütün ürünlerimizi kendi gümrük firmamız aracılığı ile getiriyoruz. Kar marjımız, satış fiyatlarımız distribütörlere göre daha düşük. Bu nedenle bizi tercih ediyorlar. Türkiye’de aksesuar gibi ürünlerin distribütörlüğünü yapan firmalar, ‘incik boncuk’ dediğimiz küçük ürünleri getirmiyor. Ata Motors’da ise BMW, MINI aksesuar katalogunun %80’nını bulmak mümkün.” diye konuştu.

 “SATTIĞIMIZ HER ÜRÜNÜN ARKASINDAYIZ”

Ata Motors bünyesinde satılan herhangi bir ürünün satış sonrası hizmet garantisi verdiklerini belirten Şahin, “Ürün orijinalde olsa bazen üretimden kaynaklı sorun yaşatabilir. Böyle bir durumda müşteri ile sorun yaşamadan, ürünü hemen geri alır ve yenisini veririz. Bizim ticari stratejimiz ve temsil ettiğimiz marka buna asla müsaade etmez. Bizim misyonumuzda müşteri memnuniyeti ön plandadır.” dedi.

“BÖBREK SATIŞLARIMIZ REVAÇTA”

“Otomobil aksesuarlarına ilgi çok büyük özellikle bizim ‘böbrek’ dediğimiz ön panjur yani ızgaralar var, onlar çok fazla tercih ediliyor. Bu ürün BMW’nin bizi almaya mecbur bıraktığı bir aksesuardır. Bu ürünü aldığımızda araç daha şık görünür. Bunun yanında kauçuk paspaslar, bizim en çok sattığımız diğer aksesuar.” diyerek konuşmasına devam eden Şahin, “En çok sattığımız diğer ürünler ise, bagaj spoylerı, egzoz uçları, pedal setleri, BMW koku setleri, USB şarj cihazlarıdır. Bir de çocuklu ailelerin çok tercih ettiği DVD ekran setlerimiz tercih ediliyor.” ifadelerini kullandı.

“SİPARİŞ HİZMETİMİZDE MEVCUT”

Online sipariş üzerinden Türkiye’nin birçok bölgesine hizmet götürdüklerini belirten Şahin, “Müşterilerimiz, buraya gelmeden dijital kataloglarımız üzerinden sipariş verebiliyor. Body kit veya jant seti gibi büyük ürünlerde, müşterinin talebi doğrultusunda ilk ithalatımızda istediği ürünü getirebiliyoruz. Aracın şasi numarasının verilmesi yeterli. O numara ile vidasına kadar uyumlu bütün tüm aksesuar parçaları getirebiliriz” diye konuştu.

 “BMW VE MINI KULLANICILARI PREMIUM SEGMENT İNSANLARDIR”

BMW kullanıcılarını tarif eden Şahin, “BMW, MINI gibi markalar premium segment markalar, doğal olarak bunların kullanıcıları da belli bir gelire sahip kişiler. Aksesuar biraz keyif biraz da zevk işidir. BMW kullanıcıları, aracını sever, onu bir parçası olarak görür ve bir takım harcamalar yapar” dedi.

 
Atatürk Oto San Sitesi. 1. Ksm 40 Sk. No: 280 -281 -282 Maslak.

Tel: 0212 346 06 40 (PBX) 346 42 46 - Gsm: 0530 583 23 22

www.atamotors.com.tr

https://www.instagram.com/ata.motors/

https://www.facebook.com/AtaMotors/