Sarıyer sahili, insanların sorumsuzluğu yüzünden pislik içinde kaldı.


3İstanbul’un en gözde semtlerinden olan ve Boğazın İncisi olarak adlandırılan Sarıyer ‘in sahilleri içler acısı durumda. Denize atılan çöpler,  biriken yağ tabakası, yük gemilerinin atıkları, pet şişeler, araba lastikleri gibi zararlı atıklarla deniz adeta çöplüğü andırıyor. Özelikle kıyı bölgelerinde toplanan atıklar durumun ciddiyetini gözler önüne seriyor. Modern dünya kenti olamaya aday olan Sarıyer’de başta çevre olmak üzere yaşanan bunun gibi çeşitli sorunlar Sarıyer halkına hiç yakışmadığını belirtmek isterim. Tarihiyle, kendine özgü doğa güzelliğiyle sahil, bırakılan çöp yığınları ve denizde biriken yağ tabakasının yaydığı koku ve pis görüntü yakışmadığını bir kez daha vurguluyoruz.

Deniz, ortak yaşam alanımız


5Kirliliğin, sanayi,  gemi atıkları ve bireysel kirletme gibi birçok nedenden kaynaklanıyor. Problemin çözümlenmesi bakımından herkes eşit sorumluluğa sahibiz. Hepimizin ortak yaşam alanı sahillimizin kirlenmesinden hepimiz sorumluyuz. Meydana gelen kirlilik denizin ekolojik yaşamına tahmin edilemeyecek kadar büyük tahribatlara neden oluyor. Bunun yanı sıra sahilde oluşan yosunlar ve oluşan yağ tabakası,  denize girecek olan vatandaşlar açısından da tehlike arz ediyor.

Duyarlı olalım


Halkımızdan konuda daha duyarlı olmasını ve yetkililerin başta 4temizlik olmak üzere gerekli tedbirlerin bir an önce alınıp, Sarıyer’i hak ettiği görünüme kavuşacağı günü sabırsızlıkla bekliyoruz.

Haber: Nevzat TEMEL