sivas3

Sarıyer'in en güçlü derneklerinden biri olan ve siyasete yön verebilecek güçte olan Sarıyer Sivaslılar Derneği (SASİDER), Dernek Başkanı Ali Genç başkanlığında Çayırbaşı'nda bulunan yeni dernek binasında toplandı.

Sarıyer'in en güçlü derneklerinden biri olan ve siyasete yön verebilecek güçte olan Sarıyer Sivaslılar Derneği (SASİDER), Dernek Başkanı Ali Genç başkanlığında Çayırbaşı'nda bulunan yeni dernek binasında toplandı. Derneğin kurucular kurulu içerisinde profesörler, milletvekilleri, kaymakamlar, ilçe başkanları, dernek başkanları, işadamları, muhtarlar ve daha pek çok kesimden insanlar var.

Toplantıda, Sarıyer Sivaslılar Derneği'nin, Sarıyer'de yaşayan Sivaslılar ve ihtiyaç sahibi diğer insanlar için bir eğitim yuvası haline getirilmesine karar verildi. İlk etapta yönetim içerisinde bulunan öğretmenlerin katkıları ile ücretsiz İngilizce, ilerleyen zamanlarda da Matematik ve diğer derslerin verilmesi kararı alındı.

sivas2

Dernek başkanı Ali Genç yaptığı konuşmada "Öncelikle Sivaslılar için böyle güzel ve nezih bir ortamda hizmet verecek olan derneğimiz hayırlı olsun. Burada çok kıymetli hizmetlerin olacağına olan inancımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Yapılan görev dağılımı da hayırlı ve uğurlu olsun. Çok kaliteli kardeşlerimizi içimizde barındırmanın mutluluğunu yaşıyorum. Derneğimizin kuruluşunu 104 kişilik dev bir gönül ve hizmet ordusuyla gerçekleştirdik. Kurucular kurulu içerisinde profesörler, milletvekilleri, kaymakamlar, ilçe başkanları, dernek başkanları, işadamları, muhtarlar ve daha pek çok kesimden insanlar var. Daha dernekte görev almak isteyen yüzlerce hemşerimiz var. O kardeşlerimize de ilerleyen zamanlarda komisyonlarda çeşitli görevler vereceğiz. Derneğimizin açılışını inşallah muhteşem bir organizasyonla yapacağız" dedi.

Daha sonra mahallelerde aday olan muhtarlar yönetim kuruluna tanıtıldı. Toplantıda muhtar adaylarının desteklenmesi kararı alındı.

Bağımsız ve çeşitli partilerden aday olan belediye başkanı, meclis üyesi aday adayları tanıtılarak dernek olarak desteklenmesi kararlaştırıldı.

Daha sonra söz alan yönetim kurulu üyeleri ilerleyen zamanlarda dev bir gece yapılması ve mahallelerde bulunan bütün hemşerilerimize ulaşılması, en kısa zamanda üye çalışmalarına başlanılarak ilk etapta 10.000 Sivaslının üyeliklerinin yapılması gerektiği konuları üzerinde duruldu.
Toplantı, gecenin ilerleyen zamanına kadar devam etti.

Dernek Başkanı Ali Genç başkanlığında yönetimin tam kadro katıldığı toplantıda ilk olarak görev dağılımı aşağıdaki şekilde yapıldı.

sivas1
Başkan: 
Ali Genç

Başkan Vekili: 
Bekir Karakuş

Genel Sekreter: 
Sezgin Başalan
Ahmet Güzel

Teşkilatlanma: 
Bahattin Koçyiğit
Ferhat Güler
Kazım Doğan
Serdar Doğan

Ar-Ge: 
Doğan Gülüm
Ekrem Özten
Hilmi Kılıç
Metin Kurşun
Metin Yüksel
Murat Şahin
Önel Çakır

Eğitim: 
Bilal Başpınar
Cengiz Yılmaz
Hayrullah Kaya
Üzeyir Akkaya
Ali Öztürk
Berrak Lokumcu Tozar
Edip Cengiz
Yılmaz Tozar
Hayrettin Erdoğan

Esnaf: 
Adnan Yavuz
Zeki Deveci
Hasan Şahin
Mustafa Küçük
Orhan Koçyiğit
Ömer Yıldız
Sinan Yarar
Süleyman Akyıldız
Uğur Gülmez

Hukuk: 
Av. Hasan Dündar

Kadın Kolları: 
Dilek Bozkaya
Hatice Çekmez
Verda Yiğit

Muhasip: 
Remzi Keleş

Sağlık: 
Dr. Metin Gür
Mehmet Yıldırım

Siyasi İşler: 
Birol Beşikçi
Bülent Çıtır
Cemal Yıldırım
Hüseyin Ceber
Mehmet Çelik
Kenan Helvalı
Verda Yiğit

Sosyal Yardım: 
Murteza Küçükkoçkaya

Spor: 
Serkan Uyanık
Cengiz Şahin
Hayrettin Erdoğan

Sivil Toplum STK: 
Abdullah Ezik
Cengiz Başpınar
Cengiz Tekin
Ersin Şahin
İsmail Can
İsmail Kuzpınar
Kaya Sevim
Musa Sabancılar
Nuh Kozaneli
Rıza Coşkun

Yerel Yönetimler: 
Abdullah Gündoğdu
Genco Çağlayan
Hasan Özmen
Metin Ateş
Osman Karaçam
Turan Durbaba Öztürk

Sarıyer Martı Gazetesi