Şişli Belediyesi’nde işçilerin iş bırakma eyleminden sonra yaşanan çöp krizi ile ilgili olarak CHP Genel Merkezi devreye girdi. Şişli’de eylem yapan işçiler yürüyüş kararını erteledi.

Şişli Belediyesi’nin kendisine bağlı olan Kent Yol şirketini ihaleye sokmaması üzerine işçiler iş bırakma eylemi yapmıştı. Yaklaşık bin işçi bu kapsamda çöpleri toplamadı. Bunun üzerine ilçede büyük çöp yığınları oluştu. Yaşanan krizin ardından CHP Genel Merkezi konuyla ilgili olarak devreye girdi. Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Halil Özer, şirketin mali sebeplerden ötürü ihaleye katılamadığını açıkladı. Özer, bu durumdan işçilerin olumsuz etkilenmeyeceğinin altını çizdi.

EN YÜKSEK ÜCRET ŞİŞLİ’DE ÖDENİYOR


En yüksek ücretin Şişli’de ödendiğini kaydeden Özer, grev kararının yasal olmadığını ancak iyi niyet göstererek bu konu hakkında işlem yapmadıklarını söyledi. İşçilerin maaşında bi düşüşün olmayacağını da kaydeden Özer, ihaleyi alan şirket ile çalışmaya devam edileceğini belirtti.

Öte yandan, işçilerin Ankara’ya yürüme kararı da olaya CHP Genel Merkezi’nin el koyması ile birlikte ertelendi. Genel İş Sendikası’nın Örgütleme Daire Başkanı olan Taner Şanlı ise pazarlığın sürdüğünü ifade etti. Olumsuz bir durum halinde de eyleme devam edileceğinin sinyalini verdi.