Şişli Belediyesi, Avrupa Konseyi’nin verdiği Dosta! Ödülü’nü kazandı. Ödül, Romanların topluma kazandırılması ve entegrasyonu konusunda başarılı çalışmalar gerçekleştiren yerel yönetimlere veriliyor.

Avrupa Konseyi’nin Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Genel Kurulu Fransa Strazburg’da gerçekleştirildi. Kurulda ayrıca Dosta! ödüllerine ilişkin oturum gerçekleştirildi. Oturumda ödüllerin verileceği yerel yönetimler de açıklandı. Buna göre, Romanların entegrasyonuyla ilgili çalışmalar yapan Şişli Belediyesi Dosta! Ödülü’ne layık görüldü. Ödülü alan diğer belediyeler ise Yunanistan’ın Volos, Polonya’nın da Glivice belediyeleri oldu.

KOCAELİ BELEDİYESİ DE ALMIŞTI


Şişli Belediyesi adına ödülü Başkan Yardımcısı Uğur Gazi Yorgun ve Roman Çiçekçiler Derneği’nin başkanı olan M. Salih Şentürk birlikte aldı.  Söz konusu ödül Konseyi’nin Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi tarafından Romanların siyasi, sosyal hayata adaptasyonu ve ayrımcılıkla mücadele kapsamında veriliyor. Aynı ödülü daha önce 2013’de Kocaeli Belediyesi de almıştı.