Sarıyer Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Sarıyer Şubesi tarafından Cumhuriyetimizin 91. Yıldönümü nedeniyle düzenlenen şiir ve müzik dinletisine bir birinden ünlü simalar katıldı.


635504916539686082Sarıyer Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Sarıyer Şubesi tarafından Cumhuriyetimizin 91. Yıldönümü nedeniyle düzenlenen şiir ve müzik dinletisinde Türk Şiir'inin usta ismi Ataol Behramoğlu ve Sanatçı Haluk Çetin sahne aldı. Sarıyer Belediyesi Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen dinletiye Sarıyerliler yoğun ilgi gösterirken, Cumhuriyetin ışığında müziğe ve şiire doydular. Ellerinde Türk bayrakları, Cumhuriyet'in 91 inci yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinliğe katılan Sarıyerliler, Şair Behramoğlu'nun en bilinen şiirlerine ve müzisyen Çetin'in şarkılarına zaman zaman eşlik ettiler.

Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan etkinliğin açılış konuşmasını yapan ADD Sarıyer Şube Başkanı Fahrettin Serdaroğlu, "Biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz. Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen alsancak dizelerinin sahibi Mehmet Akif Ersoy'u saygıyla anıyorum. Bu marş Gazi Meclisi'nin kabul ettiği bir marştır. Cumhuriyet tam bağımsızlıktır, özgürlüktür, aydınlıktır, laikliktir, birlikteliktir, akımcılıktır. Cumhuriyet, yurtta barış, dünyada barıştır. Cumhuriyet, çağdaş eğitim ve sanattır" dedi.

ETKİNLİĞE BÜYÜK İLGİ

635504916504430082Ön plana çıkan çok sayıda şiirini kendisini büyük bir hayranlıkla izleyen Sarıyerliler için okuyan Behramoğlu'na teşekkür eden Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, "Mustafa Kemal'i sevenler, Cumhuriyet'e sahip çıkanlar, hızla karanlığa doğru götürülen ülkemin aydınlık yüzlü insanları hoş geldiniz. Biz Mustafa Kemal'i sevmekten, Cumhuriyet'i ileriye doğru götürme yolunda çaba harcamaktan ve de özgürlüklerden vazgeçmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Yaşadıklarımdan Öğrendiğim Bir Şey Var, Beyaz İpek Gibi Yağdı Kar, Her Şey Şiirdir,  Bebeklerin Ulusu Yok, Kuşatmada gibi şiirlerin sahibi Behramoğlu'na, müzisyen Haluk Çetin ezgileri ve sesiyle güç kattı. Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem ve Semra Kartal, Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, meclis üyeleri etkinliği büyük bir beğeni ile takip etti.

635504916407866082