Sarıyer Belediye Meclisi, Ayazağa’da bir parka Milli Kahramanımız Şerife Bacı’nın isminin verilme kararı alınmasından sonra Şerife Bacı Parkı açılıyor. Sarıyer'de yaşayan Kastamonulular için büyük önem arz eden park, şimdiden büyük beğeni topladı. 


 

şerife bacı1Ayazağa’da bulunan parka Kastamonulular Derneği’nin girişimiyle, Kurtuluş Savaşı sırasında cepheye taşıdığı top mermilerinin üzerine ıslanmaması için kendi donması pahasına battaniyesini örten, Milli Kahramanımız "Şerife Bacı" isminin verilmesi  oy birliğiyle kabul edildi. Kararın ardından harekete geçen ekipler, çalışmalarını sonlandırdı. Şerife Bacı Parkı, 18 Ekim Pazar günü açılıyor.

 

Sarıyer Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, açılışa tüm Sarıyerliler davet edildi.

 Şerife Bacı/Şerife Kadın kimdir? (Kastamonu- Aralık 1921)


Türk Kurtuluş Savaşı’nın halk kahramanlarından biridir. Şerife Bacı, Kurtuluş Savaşı’nda yaşlı kadın ve erkekler ile birlikte İnebolu’da bulunan cephaneleri Ankara’ya götürülmesinde çocuğu ve kağnısıyla yer alırken kış şartları nedeniyle Aralık 1921’de donarak öldü. Seydiler Belediyesi, 1973 yılında Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 50. yılında belediye binasının önüne rölyefini yaptırmış ve ismi birçok kuruma verilmiştir.

İnebolu sahilinde bir parkın içinde 2001 yılında Türk Kara Kuvvetleri eski komutanı Aytaç Yalman tarafından Şehit Şerife Bacı Anıtı yaptırıldı. Açılısı Atilla Ateş ve Aytaç Yalman birlikte yaptı. Anıtın plaketinde “Bu anıt İstiklal Savaşı şehitlerinden Şerife Bacı’nın anısını Cumhuriyet çocuklarına anlatmak için Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman tarafından armağan edilmiştir. 4 Aralık 2001” yazılıdır. Şehit Şerife Bacı adı Kastamonu’da Seydiler’de, İnebolu’da Kurtuluş Savaşı’nın kadın kahramanlarını simgelemektedir.