FINA Dünya Masterlar Yüzme Şampiyonası’nda 50-54 yaş kategorisinde mücadele eden milli yüzücü Ahmet Nakkaş, 132 rakibini geride bırakarak Dünya şampiyonu oldu. İstanbul Yüzme İhtisas Kulübü Nakkaş için Zekeriyaköy İyi Kahve’de bir kokteyl düzenledi.

Kanada’nın Montreal kentinde gerçekleştirilen FINA Dünya Masterlar Yüzme Şampiyonası’nda madalya için yarışan Nakkaş, önemli başarılara imza atarak Türk bayrağını dalgalandırdı. Milli yüzücü Ahmet Nakkaş, 50-54 yaş kategorisinde 100 metre serbestte yarıştı. 132 rakibini geride bırakarak altın madalyaya uzanan Nakkaş, 55.74’lük derecesiyle Dünya şampiyonu oldu. Nakkaş’ın şampiyonluğu Türk yüzme tarihinde bir ilktir.

İyi Kahve’de verilen kokteyl Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, İstanbul Yüzme İhtisas Kulübü (İYİK) Başkanı Caner Aksüt ve kulüp üyeleri katıldı.

Kapatılan kulüpte Şampiyon oldu

İstanbul Yüzme İhtisas Kulübü 1943 yılında Türk yüzme sporuna hizmet etmek için Suat Erler, Abbas Sakarya ve arkadaşları tarafından kurulmuş Türk yüzme spor tarihinin ilk 'ihtisas' kulübüdür. İ.Y.İ.K. kuruluşundan bu yana, spor, eğitim ve kültürü kendi imkanları ile uluslar arası disiplin içinde yan yana yaşatan ender spor kulüplerinden biridir. Kurulduğu günden bu güne erişilmesi çok güç başarılar elde etti. Yaklaşık 8 yıl önce kulüp kapatıldı. Ama kulüp üyeleri kendi imkanlarıyla çalışmalarına devam etti. Uluslararası kulvarda Türkiye’yi temsil etti ve Türkiye’ye çok sayıda şampiyonluk kazandırdı.

Kokteylde gazetemize konuşan Ahmet Nakkaş, “ Böyle bir şampiyonluğu ülkemize kazandırmanın gururu içindeyim. Öncellikle bu başarı ülkemizin ve geleneğiyle büyüdüğüm İstanbul Yüzme İhtisas Kulübü’nün başarısıdır. Cumhuriyet tarihinin ilk kulübü olan İYİK’ imkan verilirse neler yapılabileceğinin bir kanıtıdır şampiyonluğum. Kulübün desteklenmesi ve yer tahsis edilmesi gerektiğine inanıyorum.  Bu başarımda başta benim gibi yüzücü olan babama ve beni destekleyen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

IMG_0043

Şükrü Genç’ten havuz müjdesi

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, kokteylde milli yüzücüyü tebrik ederek, “ Ahmet zor şartlar altında hazırlanarak bize bu şampiyonluk gururunu yaşattı. Öncellikle Sarıyerliler adına tebrik ediyorum. Seninle ne kadar gurur duysak azdır. Genelde Türkiye’yi, özelde Sarıyer’i tüm dünyada temsil ettin. Biz de belediye olarak elimizden geleni yapmaya hazırız. İYİK yaşatılması gereken bir kulüp. Ben de size buradan söz veriyorum. Senin şampiyonluğuna bir ödül olarak Zekeriyaköy’de kulübe bir havuz tahsis edeceğim” dedi. Daha sonra Genç, Milli yüzücüye ve kulüp üyelerine plaket verdi.