İstanbul'da önceki gün yaşamını yitiren İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi eski hocalarından 87 yaşındaki Prof. Dr. Sencer DivitçioğluSarıyer Demirciköy'de son yolculuğuna uğurlandı.

İktisat ve tarih alanında yaptığı çalışmalarla tanınan ve her iki alanda da önemli eserleri bulunan Prof. Dr. Sencer Divitçioğlu, mide kanaması nedeniyle tedavi gördüğü bağışçısı olduğu Darüşşafaka'nın Maltepe'deki tesislerinde önceki gün yaşamını yitirdi. Divitçioğlu için bugün ikamet ettiğiSarıyer'de, Demirciköy Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törende taziyeleri Divitçioğlu'nun eşi Sevgi Divitçioğlu kabul ederken, törene aralarında Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın da bulunduğu akademi camiasından çok sayıda kişi, gazeteci-yazar Hasan Cemal, sanatçı Emel Sayın, Divitçioğlu'nun yakınları ile öğrencileri katıldı. Divitçioğlu, burada öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Demirciköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

prof-dr-divitcioglu-son-yolculuguna-ugurlandi-227493

SENCER DİVİTÇİOĞLU KİMDİR

14 Şubat 1927'de İstanbul'da doğan Divitçioğlu, 1950 yılında İ.Ü. İktisat Fakültesi'ni bitirdi. 1951 - 1955 arasında Universite de Paris'te 'Günümüzün Oligop Teorileri' konlu tezi ile doktorasını yaptı. 1957'de Türkiye'ye dönerekİstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak çalıştı. 1967'de Kemal Tahir'in önerisiyle başlayarak tamamladığı 'Asya Üretim Tarzı ve Osmanlı Toplumu' adlı çalışması Fransızca, Yunanca dahil birçok dile çevrildi. Bu çalışması çok dikkat çekti. Yayımlanmış eserleri arasında 'Kök Türkler' (1987), 'Oğuz'dan Selçuklu'ya' (1994), 'Osmanlı Beyliğinin Kuruluşu' (1996), 'Ortaçağ Türk Toplumları Hakkında' (2001) bulunuyor.