Sarıyer Sivaslılar Derneği (SASİDER), 15 Temmuz Cuma gecesi yaşanan darbe girişimini Korupark’ta düzenlediği bir basın açıklaması ile kınadı. Dernek Başkanı Ali Genç, "Halk iradesine karşı yapılacak her türlü müdahalenin karşısındayız’‘ diye konuştu.


sasider.Sarıyer Sivaslılar Derneği, Türkiye’yi derinden etkileyen ve herkesin karşı geldiği darbe girişimini basın açıklamasıyla sert bir şekilde kınadı. Darbeye karşı ortak tepki gösterilmesi kararı alan SASİDER’in basın bildirisini Dernek Başkanı Ali Genç okudu. Düzenlenen basın toplantısında Genç, “15 Temmuz günü vatanımız ve demokrasimize yapılan bu kanlı terör saldırısı bizleri derinden sarsmıştır. Vatanımıza, Demokrasimize ve Cumhuriyetimize yapılan bu saldırıyı esefle ve nefretle kınıyoruz” diyerek herkese birlik ve beraberlik içinde olmaya davet etti.

“Canlarımızı feda etmekten asla geri durmayacağız”


Vatan ve millet sevgisine dikkat çeken Genç, “Şunu herkesin çok iyi bilmesi gerekiyor ki; Demokrasi ve Cumhuriyete inanmış biz vatan evlatları yaşadıkça Demokrasimize ve Cumhuriyetimize yapılacak her türlü terör ve benzeri müdahalelerin başarı şansı ali gençasla olmayacaktır. Ülkemizin huzuru ve barışı için nefes alan bizler, vatanımız ve demokrasimiz için canlarımızı feda etmekten asla geri durmayacağız. Ümidimiz odur ki; tarihi şan ve şerefle dolu Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yuvalanmış olan cunta meraklısı vatan hainleri bugün bu emellerine ulaşamadıkları gibi yarın da fırsat bulamadan en kısa sürede temizlenecek ve hak ettikleri cezayı bulacaklardır” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyetin temeli Sivas’ta atıldı


Vatan ve bayrağı için gözlerini dahi kırpmadan şehit olmuş kahraman polis, asker ve halkımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yararlılara da acil şifalar diliyoruz. Temellerinin Sivas’ta atıldığı Cumhuriyetimize ve Demokrasimize canlarımız pahasına bağlı kalacağımızı bildirir, saygılar sunarız.