Sarıyer Sivaslılar Derneği Başkanı Ali Genç, Sarıyer Posta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na yaptığı açıklamada birlik ve beraberlik vurgusuna dikkat çekerek, “Bizim için birinci öncelik, Sarıyer’in menfaatleri ve çıkarlarıdır. Hemşerilerimizi bu konuda bilinçlendiriyoruz. Sarıyer için ne gerekiyorsa onun yanında yer almaya ve onu desteklemeye gayret ediyoruz” dedi.


SASİDER Başkanı Ali Genç, çalışmaları hakkında gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Dernek ve sivil toplum kuruluşlarının tek amaçlarının çalışma yaptıkları bölgelerde hizmet yapması gerektiğini siyasilerin arka bahçesi olmaması gerektiğini söyledi. Toplumda birlik ve beraberliğin sağlanmasında önemli rol alan derneklerin, tek amaçlarının vatandaşlara hizmet etmek ilk görevi olması gerektiğinin altını çizdi.

Genç: Tek amacımız Sarıyer’in menfaatleri ve çıkarlarıdır


“Hiç kimsenin arka bahçesi olmayacağız” diyen Genç, “ Kesinlikle benimsemiyoruz. Bu sadece Sivaslıları böler ve parçalar. Biz Sivaslıların her şeyiyle beraber birlik ve beraberlik içerisinde olmasını amaçlıyoruz. Sivas derneklerinde siyasi görüşlerin bir kenara bırakılarak bulunduğu ilçelerin menfaatlerine uygun olmalı. Bizim çalışmalarımız da bu yönde. Örneğin bizim için birinci öncelik Sarıyer’in menfaatleri ve çıkarlarıdır. Hemşerilerimizi bu konuda bilinçlendiriyoruz. Sarıyer için ne gerekiyorsa onun yanında yer almaya ve onu desteklemeye gayret ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Yaklaşan bir yerel seçim var bu yerel seçimde SASİDER olarak çizginizi koruyabilecek misiniz? Kilit bir dernek olarak herkesin gözü sizin üzerinizde olacak. Nasıl bir tavır sergileyeceksiniz?

Bu kesinlikle böyle olacak ve biz Sarıyer’in menfaati neyi gerektiriyorsa onu yapacağız. Yerel seçimlerde hiç şüpheniz olmasın ki Sarıyer’imizin çıkarlarımıza uygun, gerekli desteği vermemiz gereken insanlara destek vereceğiz. ‘Çünkü temsil de artık adalet istiyoruz.’ Biz Sarıyer’de kaliteli bir yönetim istiyoruz.  Yani yol, imar, trafik, adliye, balıkçıların sorunlarının olmadığı, yeşilinin korunup, ormanları talan edilmemiş bir Sarıyer istiyoruz. Bu sıkıntılar bizi çok yakından ilgilendiriyor. Bu sıkıntıları toplantılarımızda ve yaptığımız ziyaretlerde sık sık gündeme getiriyoruz.”

Sarıyer Adliyesi’nin geri getirilmesi için elimizden geleni yapmaya hazırız


Sarıyer’in sorunlarının başında Sarıyer Adliyesi’nin taşınmasının geldiğini dile getiren Ali genç, şu açıklamalarda bulundu: “Bunun gibi çok önemli bir sorun var. Sarıyer adliyesini geri istiyoruz. Çağlayan da bir adliye sarayı yapılmış ve yapanlara da teşekkür ediyoruz bu İstanbul’un ihtiyacıdır.  Ama Sarıyer’in davalarını karşılayamıyor. Trafik sorunu ciddi olarak Sarıyerlileri engelliyor ve vatandaşlar mahkemelere yetişemiyor. Beykoz da aynı durumdaydı ve Beykoz’daki sivil toplum örgütlerinin çalışmalarıyla Beykoz Adliyesini muhafaza etti. Adliyenin tekrar Sarıyer’e geri gelmesi lazım. Bunun için yer çok alternatifler çok, SASİDER olarak öneri vermeye hazırız. Bu konuda herkes üstüne düşen görevi yapmalı. Ancak burada siyasetten uzak durularak adım atılmalı. Belediye olsun, siyasi partiler olsun Sarıyerimiz için ortak adımlar atmalıdır. Bu konunun takipçisi olacağız.”

Balıkçılık sorunu çözülmeli, balıkçılar mağdur edilmemeli


Ali Genç Sarıyerli balıkçıların çektiği sıkıntılara değinerek, çözüm konusunda öneride bulundu. Genç, “Yine çok önemli bir soruna değinecek olursak defalarca gündeme getirdiğimiz balıkçıların sorunudur. Boğazda yakalanan balıkların Sarıyerliler tarafından taze ve tek elden alınması gereklidir. Balıkçılarımıza modern yerler tahsis edilmelidir. Sarıyer deyince Rumeli hisarından Kısırkaya’ya kadar denize sınırı olan bir yer akla gelir. Örneğin Kireçburnu, Çayırbaşı, Sarıyer Merkez, İstinye, Emirgan ve Rumelihisar’ında denizlere kazık çakılarak, 40-50 metre kare de balıkçılara yer sağlanabilir. Belediyemizin bunu çok kolaylıkla yapabileceğini düşünüyoruz. Oradaki iskeleler çıkartılsın, balıkçılarımıza verilsin ve balıkçılarımız balıklarını satabilsin. Yine Çayırbaşı’nda çok önemli balıkçı potansiyelimiz var. Çayırbaşı’ndaki alanı büyütelim ki dar gelirli vatandaşlarımıza ekmek kapısı açmış olalım. Aynı zamanda da hijyen ortamını sağlamış oluruz” dedi.

“Bir taşla 3 kuş”


Ali Genç konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Bunların hepsini de vergi mükellefi yaparak devletinde kazanç elde etmesini sağlamış oluruz. Senede 15-20 milyarlık bir vergi akar devlete. Hatta yüzde ellisini de amatör spor kulüplerine bağışlayabilirler. Böylelikle spor kulüpleri de küçük bir gelir elde etmiş olur. Hem halk hem spor kulüpleri hem de balıkçılar kazanmış olur. Bir taşta 3 kuş vurmak mümkündür. Önerimiz acilen İBB tarafından sözünü ettiğimiz yerlere kazıklar dikilerek, küçük küçük 40-50 metre karelik cepler açılarak oraların balıkçılara tahsis edilmesidir. Sarıyer’i eski günlerde anıldığı balıkçı köyüne yani özünü geri getirmemiz lazım.”

SASİDER’den öğrencilere proje


Sosyal sorumluluk çerçevesinde önümüzdeki günlerde sayın kaymakam ve ilçe emniyet müdürümüzün de desteğiyle Sarıyer’i ve Sarıyerlileri tanıtan bir kompozisyon çalışması düzenleyeceğiz. Bu çalışma ortaokul ve lise öğrencilerini kapsayacak. Yarışmada başarılı olup ilk üçe giren öğrencilerimize de teşvik ödülleri vereceğiz. Bu ödülleri SASİDER’in kendisi karşılayacak” dedi.