Sarıyerlilerin yıllardır hizmete girmesi için gün saydığı Çayırbaşı'ndaki Devlet Hastanesi'nin bir türlü bitirilemeyen inşaatını Meclis gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, Sağlık Bakanı'nı konuyla acilen ilgilenmeye davet etti.


 

hastane1Sarıyer'deki devlet hastanelerinin kapasite ve donanım yetersizliğinin Sarıyerliler için çok büyük bir sorun olduğunu belirten Didem Engin, 344.000 nüfuslu Sarıyer’deki 2 devlet hastanesinin toplam yatak kapasitesinin sadece 168 olduğunu söyledi. Sarıyerlilerin yıllardır Çayırbaşı’nda inşaatı devam eden hastanenin hizmete girmesini beklediğini hatırlatan Didem Engin,  hastane inşaatının ise bir türlü bitirilemediğini vurguladı.

Engin, yetkililerden açıklama bekledi


Çayırbaşı’ndaki hastanenin inşaat çalışmalarının 2012 yılı Şubat ayında başladığını hatırlatan Didem Engin, hastanenin 2014 yılında hizmet vermeye başlayacağının açıklandığını söyleyerek "Sonra açılış 2015 yılı sonuna ertelendi. 2016 yılı Haziran ayındayız ve 350 yatak kapasitesiyle hizmet vermesi beklenen hastane inşaatı hala bitirilemedi. İki yıllık bu gecikmenin sebebine ilişkin de somut bir açıklama yapılmıyor" diyerek Sarıyerlilerin yaşadığı hastane sıkıntısına değindi.

“Sarıyerlilerin sesini duyun”


Sarıyerlilerin sağlık hizmetlerine erişimde yaşadıkları sorunların çözülmesi ve Çayırbaşı’ndaki Devlet Hastanesi’nin bir an evvel hizmete başlaması için, Sağlık Bakanı'nın acilen konuyu gündemine alması gerektiğini söyleyen Didem Engin, Sağlık Bakanı'na "Sarıyerlilerin sesini duyun" diyerek seslendi.