CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşü'nde Sarıyer Spor Kulübü otobüsünün, yürüyüşe katılan partililer tarafından kullanılması Sarıyerliler tarafından büyük tepki topladı.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun, MİT tırlarının durdurulması olayına ilişkin tutuklama kararının ardından, Ankara'dan İstanbul'a doğru başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'nün dün 14. günü geçildi. Düzce'nin Gümüşova ilçesinde bulunan partililere destek olmak amacıyla Sarıyer'den hareket eden grubun Sarıyer Spor Kulübü otobüsüyle taşınması, Sarıyerliler'in tepkisini çekti.

“SARIYER’İN SPORTİF DEĞERLERİNE YAKIŞMADI”

Konuyla ilgili sosyal medyadan açıklamalarda bulunan MHP Sarıyer İlçe Başkanı Ünsal Bilgiç, Sarıyer Belediyesi'nin organize ettiği destek hareketinde Sarıyer Spor Kulübü'nün otobüsünün kullanılmasının, her ne maksatla olursa siyasi bir partinin eylemlerine malzeme olmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Bu işi organize eden belediye yetkililerini kınadığını ifade eden Bilgiç, bu durumun Sarıyer'ın sportif değerlerine yakışmadığını kaydetti. MHP Sarıyer İlçe Başkanı Ünsal Bilgiç açıklamasını şu şekilde sürdürdü; "Bu davranış taraftar sevgisini istismar ve görmezden gelme anlamı taşımaktadır. Kulübün logosu ve ismi üzerindeyken maksadı aşan hakkaniyet dışı bu davranışı, özellikle belediyenin ulaşım birim ve yetkilisi olan sorumlu kişileri kınıyorum. Sporda siyaset olmaz diye ortalıkta nutuk savuranlar, bu sporda evrenselliğe, ne Sarıyer'e ne de Sarıyer'in sportif değerlerine hiç yakışmadı."

“KULÜBÜMÜZÜ SİYASETE ALET EDENLER HAİNDİR!”

Sarıyer Belediyesi’nin demirbaş listesinde olan ve Sarıyer Spor Kulübü’ne tahsis edilen otobüsün CHP’nin yürüyüşünde kullanılmasına vatandaşlardan büyük tepki geldi. Sarıyerliler sosyal medyada yaptıkları yorumlarda, bir spor kulübünün siyasete alet edildiğini belirterek bunun büyük bir hata olduğunu vurguladılar. Sarıyerli bir vatandaş, “Sağcısı da solcusu da kulübün bayrağı altında bir olurken, kulüp otobüsünün yürüyüş adı altında göbek eritme turlarına alet edilmesini kınıyorum” diyerek tepkisini dile getirirken, “Sarıyer Spor Kulübü’nü siyasete alet etmek kulübe yapılmış hainliktir!” gibi sert yorumlar da yapıldı. Bir başka yorumda ise, “Ömrünüz boyunca protesto, yürüyüş, isyan ve halay çekmekten başka bir şey yapmadınız. Bu yüzden de 70 senedir iktidar olamıyorsunuz. Eminiz ki Sn. Şükrü Genç'in bilgisi dışındadır” ifadeleri kullanıldı.

"KULÜBÜMÜZLE BİR İLGİSİ YOK"

Sarıyer Spor Kulübü Başkanı Saffet Akkoyun ise yaptığı açıklamada, kulübe hizmet eden otobüslerinin CHP yürüyüşünde kullanılmasından haberdar olmadığını söyledi. Akkoyun, Sarıyer Posta'ya yaptığı açıklamada; "Sarıyer Belediyesi'nin kulübümüze hizmet eden otobüsün, böyle bir siyasi amaçta kullanılmasını tasvip etmiyoruz. Böyle bir şeyden haberimiz yoktu."dedi.