Sarıyerliler Derneği, kuruluşunun 25’nci yılını Sarıyer Belediyesi Yaşar Kültür Merkezi’nde düzenlenen onur gecesiyle kutladı. İş, sanat ve siyaset dünyasından pek çok ismi bir araya getiren gecede, çalışmalarıyla Sarıyer’e değer katan insanlara ödüller verildi.

Sarıyerliler Derneği, kuruluşunun 25’nci yılını Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikle kutladı. Sarıyer Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleştirilen geceye, Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, Sarıyer Spor Kulübü Başkanı Saffet Akkoyun, Sarıyerliler Derneği Başkanı Hayati Kaptanoğlu, sanatçı Ferhat Göçer ve Ömür Gedik ile protokol üyeleri, çeşitli siyasi parti ve STK temsilcileri katıldı.
DERNEĞİN EMEKTARLARI UNUTULMADI

Sarıyerliler Derneği’nin 25’nci yılı onuruna düzenlenen gece, derneğin çalışmalarını anlatan slayt gösterisiyle başladı. Sarıyer Spor Kulübü Basın Sözcüsü Bayram Ali Koçoğlu'nun sunuculuğunu üstlendiği programda; kuruluşundan bugüne Sarıyerliler Derneği’ne hizmet etmiş, hayatta olan veya vefat eden tüm kişilerin adları okundu. İsmi öldü diye anons edilen Nizamettin Çehreli, “Ben ölmedim, buradayım” diye ayağa kalktı. Bu ilginç anların ardından sunucu Koçoğlu, özür dileyerek Çehreli’ye uzun ömürler dilerken; misafirler de tebessüm ve alkışlarla ikiliye destek verdi.
KAPTANOĞLU: SARIYER, BİZE ALLAH’IN BİR LÜFTUDUR

Gecede bir konuşma yapan Sarıyerliler Derneği Başkanı Hayati Kaptanoğlu, “Bizleri bir araya getiren yüce değerlerimizden biri Sarıyer’dir. Sevdalısı olduğumuz, doğduğumuz, yaşadığımız, çocuklarımızı büyüttüğümüz, ekmek parası kazandığımız yer Sarıyer’dir. Sarıyer’de yaşamak ile Sarıyer’i yaşamak arasında bir fark vardır. Bu bize Allah’ın bir lütfudur. Biz Sarıyerliler, şanslı insanlarız. Bunun kıymetini bilmeli, sorumluluklar üstlenmeliyiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Atatürk, 5 Temmuz 1927 yılında Sarıyer’e vefa ziyareti yapmıştır. Çünkü Milli Mücadele İstanbul’dan Anadolu’ya yapılan lojistik desteğin ilk ayağını Sarıyerli kaptanlar yapmıştır. Biz Sarıyerliler Derneği olarak Atatürk’ün Sarıyer’e gelişini 1998 yılından itibaren bayramlaştırdık. Bir değer olarak Sarıyer’e kazandırdık. Sarıyerliler Derneği, 25 yıldır olduğu gibi, gelecekte de Sarıyer’in kendisine, değerlerine, insanlarına sahip çıkmaya devam edecektir” dedi.
BAŞKAN GENÇ: SARIYER BİR SEVGİ DÜNYASI

Derneğin 25’nci yılı dolayısıyla düzenlenen gecede gazetemize açıklamalarda bulunan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Sarıyer, çok farklı ve sıcak bir dünya. Sarıyer’de insanlar, aralarında kırgınlıklar da olsa birbirlerini çok seviyorlar. Sarıyer bir sevgi dünyası ve bunu herkesin bilmesi gerekir. Bu akşam Sarıyerliler bunu bir kez daha gösterdi. Zaman zaman yaşam öyle zorluklar gösteriyor ki, bunun beraberinde getirdiği sıkıntılar oluyor. Bazen gönül kırgınlıkları dahi yaşanıyor. Ama Sarıyer’de daima birlik ve beraberlik var. Onun için her ay İstanbul’un en huzurlu en yaşanılabilir kenti seçiliyor. Bu güzellikte gecekondusundan yalısına kadar tüm Sarıyerlilerin büyük bir payı var” diye konuştu.
“2018’DE DE TEMEL TAŞ OLACAK”

 Yeni yılla ilgili mesajlar veren Başkan Genç, “Sarıyer’de birlik ve beraberliğin 2018’de de temel taş olacağından hiç şüphem yok. Şu anda ülkemizde birlik ve beraberlik hiç olmadığı kadar gerekli. Sarıyer, bu anlamda ülkenin en güzel örneği, kardeşlik elçisi. Tüm Sarıyerlilere sağlıklı, huzurlu, ağız tatlarının bozulmadığı bir yıl diliyorum. Ülkemiz için ise, yaşadığımız bu kadar sıkıntının ortasında güzel bir gelecek temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
SARIYER’E DEĞER KATANLARA ONUR ÖDÜLÜ

Sarıyerliler Derneğinin çeyrek asrı devirdiği 25’inci yıl gecesinde, çeşitli alanlarda Sarıyer’e değer katan isimlere onur ödülleri verildi. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, ödülünü eğitimci Sami Canel’den alırken; yazar İbrahim Balcı’ya ödülünü sanatçı Ferhat Göçer takdim etti. Son olarak sahneye çıkan Sarıyer Spor Kulübü Başkanı Saffet Akkoyun ise ödülünü Prof. Dr. Mithat Baydur’dan aldı.