Kırklareli’nin Babaeski ilçesine bağlı Mutlu Köyü’nde, her yıl Hıdrellezin ilk haftasına denk gelen cuma günü başlayıp, yılsonuna kadar süren adak ve dilek ziyaretlerine açık olan Bolca Nine Türbesi bu yılda yüzlerce Sarıyerliyi ağırladı.


 

3Sarıyer Belediyesi, Hıdırellez Şenlikleri kapsamında bu yıl da yüzlerce vatandaşı 16 otobüsle Kırklareli Babaeski’deki Bolca Nine Türbesi‘ne götürdü. Çayırbaşı’ndan hareket eden Sarıyer Belediyesi’ne ait 16 otobüs, 2,5 saatlik bir yolculuğun sonunda Babaeski’deki Bolca Nine Korusu’na geldi.

Kalabalık kafileye Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem ve Cumhuriyet Halk Parti Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz'de eşlik etti. Vatandaşları teker teker ziyaret edip, tokalaşan Erdem ve Deniz, ''Dualarınız, istekleriniz kabul olsun'' dedi. Dileklerini dileyen ve mesire alanında piknik yapan Sarıyerliler, daha sonra kısa bir Edirne turu yaptılar.

2Sarıyer Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde bulunan ikinci el kıyafetler Bolca Nine Türbesi’ne gelen vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı. Ayrıca ikram aracı da günboyu Bolca Nine Korusu'na gelen vatandaşlara hizmet etti.