Şehit Üsteğmen Uğur Taşçı Tesisi açılıyor

Sarıyer Belediyesi, sosyal belediye anlayışıyla faaliyetlerde bulunmaya devam ediyor. Eğitim, sağlık gibi alanlar başta olmak üzere birçok sosyal yenilikler ve etkinlikler yapan belediye, şehitlerine de her zaman sahip çıkıyor.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde terör örgütüyle gerçekleştirilen çatışmada şehit olan Sarıyerli Üsteğmen Uğur Taşçı’nın adına yapılan tesiste sona gelindi. Şehit Üsteğmen Uğur Taşçı Parkı ve Spor Tesisi Ağustos ayında faaliyete geçecek.
Cizre ilçesinde terör örgütüyle gerçekleştirilen operasyon sırasında şehit olan Üsteğmen Uğur Taşçı’nın acısı dinmedi. 5 aylık evli olan şehit Taşçı’nın baba ocağında gözyaşları dinmiyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Taşçı’nın evini ziyaret etmiş ve taziye dileklerinde bulunmuştu. Kılıçdaroğlu,  Uğur Taşçı’nın ailesine oğullarının anısını yaşatma sözü vermişti. Sarıyer Belediyesi bunun üzerine şehit üsteğmen adına tesis inşaatı başlatmıştı. Başkanlıktan verilen bilgiye göre Şehit Üsteğmen Uğur Taşçı Parkı ve Spor Tesisi’nin açılışı Ağustos ayı sonlarında açılması planlanıyor. 

 

IMG_5065Şükrü Genç: Tesis ticari amaçla kullanılmayacak
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Şehit Üsteğmen Uğur Taşçı Parkı ve Spor Tesisi’nin inşaat aşamasını yakından takip etti. Çalışmalar hakkında sürekli bilgi alan Genç, Sarıyerli şehidin ailesine verdiği sözü tutmak için elinden geleni yaptı. Gazetemize açıklamalarda bulunan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, 10 dönümlük alana yapılan tesisin Ağustos ayı sonlarına doğru faaliyete geçeceğini belirtti.
Genç, “Ferahevler’de şehidimizin adını taşıyan tesis projemizi tamamladık. Tesisin içinde SAGEM, yürüyüş alanları, basket sahası, voleybol sahası, yeşil alanlar, jimnastik alanları, sosyal dinleti alanları, 70 kişilik kreş olacak. Sarıyerli gençlerin ve ailelerinin rahatlıkla gelip zaman geçireceği ve birçok sosyal faaliyette bulunacağı tesis birçok ihtiyaca cevap verecek. Tesisimiz Spor Müdürlüğümüz bünyesinde hizmet verecek ve ticari amaçla kullanılmayacak. Sarıyerli şehidimizin anısını yaşatacağımız alan, eğitim ve sosyal alan konseptinde olacak” dedi.

Sirnak'in Cizre ilcesinde PKK'li teroristlerle cikan catismada sehit dusen Ustegmen Ugur Tasci'nin esi Esra Tasci, yariyil tatilini gecirmek uzere geldigi babasinin evinde esinin sehit haberini aldi.“Şehidimiz vesile oldu”

Sarıyer'in, modern kimliğine yakışan bir tesise uzun zamandır ihtiyacı olduğunu ifade eden Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Genç yaşta şehit olan Uğur Taşçı, hemşehrileri için vesile oldu. Tamamen halka açık olacak olan tesis Sarıyer’in birçok ihtiyacına cevap vermiş olacak.  Bunların başında hem eğitim hem de sosyal faaliyet gerçekleştirilecek kompleks geliyordu. Şehit Üsteğmen Uğur Taşçı Park ve Spor Tesisi de bu elzem ihtiyacın giderilmesi için tek adres olacak. 7’den 70’e herkes tesisten faydalanacak.” dedi.