Sarıyerli kadınlar, 25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde hem dünyada hem de ülkemizde kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için yürüdü.


kadınlar

Sarıyer Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi'nin, Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen 25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle Sarıyer Merkez’de yürüyüş düzenledi. Atatürk Anıtı önünde toplanan kadınlar, şiddet mağduru olan maskelerini takarak, kadına şiddete dur dedi.

Başkan Genç’ten kadınlara destek


Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, düzenlenen etkinliğe katılarak, Sarıyerli kadınlara destek verdi.

Yalınkılıç: Şiddetin durmasını istiyoruz


sevimyalınkılıç(SAKEM)  Kadın Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Dilek Karafazlı’nın yaptığı basın açıklamasından sonra söz alan Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Sevim Yalınkılıç; “Kadına yönelik şiddetin durmasını istiyoruz ve bunun için burada bir aradayız. Şiddet maalesef öğrenilen bir şey. Kanallarda şiddet içeren dizilerde insanlar için rol model olan karakterlerin ve söylemlerin sona ermesini istiyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kadınlar Sarıyer Belediyesi Nejat Uygur Sahnesi'ne kadar sloganlar eşliğinde yürüdüler.

Genç:  Kadın haklarına erkeklerin saygı göstermesi ve desteklemesi gerekiyor


Yürüyüş sonunda Nejat Uygur Sahnesi’ndeşükrü genç düzenlenen “Şiddetle Nasıl Başa Çıkılabilir?” adlı seminerde konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, kadınların haklarını çok iyi bildiğini ifade ederek şu şekilde konuştu: “Hakkınızı ve hukukunuzu sizler çok iyi biliyorsunuz. Bu haklara erkeklerin saygı göstermesi ve sizleri desteklemesi gerekiyor. Yaşamın içinde kadını konuşmamız gerekiyor. Kadına yaşamda ulaşabilmek ve bunun yollarını konuşmamız gerekiyor.  Eğer Kurtuluş Savaşı’nda Nene Hatun’lar, Şerife bacılar ve birçok analarımız, kadının gücünü göstermeseydi belki kadın hakları ön plana çıkmayacaktı. Benim için şu önemli;  yaptığımız semt evlerinde kadınların bana geri dönüşü çok olumlu oluyor. Kadınlar için oradaki kurslar bir nevi terapi yeri oluyor. Bence bu toplantı sonrasında güzel sonuçlar çıkacak. Sarıyerli kadınlar kendilerini değil, yaşamın içinde kadınların yaşadıkları problemleri tartışacaklar.”

kadınlar

Kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştirilen etkinliğe, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, CHP İstanbul Milletvekili Adayı Cengiz Alp, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, belediye meclis üyeleri, Türk Kadınlar Birliği Başkanı Hülya Demir, sivil toplum örgütleri, partilerin kadın temsilcileri, Sarıyer Belediyesi'nin kadın çalışanları ve muhtarlar katıldı.

Yılmaz: İlişkilerimizi güçlendirerek mücadele edeceğiz


şengül yılmazCHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Şengül Yılmaz, programdan sonra gazetemize yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “2015 Türkiye’sinde kadınlar öldürülüyor. Kadın cinayetleri, kadın intiharları
, taciz ve tecavüz olayları artarak devam ediyor. Kadınlar hiç bir dönem yaşamadıkları kadar
baskı ve şiddet altında. Evde, sokakta ya da çalıştığı yerlerde kadın oldukları için yaşadıkları baskı, şiddet ve sömürünün arkasında ideolojik bir saldırının olduğunun bilincindeyiz. Kadınları yok sayan, onun emeği ve bedeni üzerinde hak iddia eden bu zihniyete karşı örgütlenerek ve dayanışma ilişkilerimizi güçlendirerek mücadele edeceğiz.”