Sarıyer Belediyesi önderliğinde, KOSGEB İstanbul Boğaziçi Müdürlüğü ve Sarıyer Kent Konseyi ortaklığı ile Sarıyerli esnafa yönelik “Destek Programları Tanıtım Toplantısı” düzenlendi.


 

Global Girişimcilik Haftası etkinlikleri kapsamında Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak gerçekleşen etkinlikte, KOSGEB İstanbul Boğaziçi Müdürü Gürsel Kızılaslan ve KOSGEB Uzmanı Selim Baktır konuşmacı olarak yer aldı.

sarıyer kent konseyi

Genç: Yaşamın her bir noktasına dokunma zorunluluğumuz var


KOSGEB desteklerinin anlatıldığı etkinliğin açılış konuşmasını yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç; ‘’Bu tanıtım programlarının çok faydalı olacağını biliyorum. Küçük esnafın haberdar olmadığı alanlarda, araştırılıp çaba gösterilirse çok güzel olanaklara gidileceği açıkça görülüyor.  Sarıyer Kent Konseyi’ni yaşamı öne koyan projeler konusunda çalıştığı için kutluyorum. Girişimciliğin devamında getireceği en önemli şey, bölgesel yani Sarıyer bünyesinde de olsa o kalkınmaya emek koyabilmektir. Sarıyer Belediyesi olarak yaşamın her alanında elimizden geleni yapıyoruz. Yaşamın her bir noktasına dokunma zorunluluğumuz var. Biz paydaş olduğumuz sürece sonuca daha güzel gidebiliriz’’ diye konuştu.

Sarıyerli esnafa yönelik destek hizmetlerinin nasıl sunulacağının anlatıldığı toplantıda, işini büyütmek isteyen esnafa ve iş kuracak girişimcilere yönelik hibe ve geri ödemeli destek hakkında kapsamlı bilgiler verildi.

Katılımcılar sertifikalarını aldı

sarıyer kent konseyi Girişimci adaylarının sorularına cevap bulduğu toplantıda,  27 Nisan’da düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik eğitimine katılan 29 kişi sertifikalarını Sarıyer Kent Konseyi Başkan Vekili Aydemir Görmez ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Kübra Küçükerden’in elinden alarak, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sarıyer Belediyesi ve KOSGEB işbirliğinde neler yapıldı?


2011 yılından bu yana yeni girişimci adayları için KOSGEB destekli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri, 17 Ekim 2011’de KOSGEB ile imzalanan protokol çerçevesinde, iş kurmak veya işini geliştirmek isteyen başta kadınlar olmak üzere girişimcilik eğitimi verilmesi kararıyla resmen başlatıldı. Bununla birlikte 27 Kasım 2012’de Koç Üniversitesi’nde KOSGEB Girişimcilik Teşvikleri sunumu yapıldı.

sarıyer kent konseyi