İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ, Türk müziğinin en bilinen eserlerinden bazılarını senfonik müzik eşliğinde tek albümde topladı. Albümün içinde  “Sarıyer'in ortasında” eseri de yer alıyor.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ, Türk müziğinin en bilinen eserlerinden bazılarını senfonik müzik eşliğinde tek albümde topladı.   Kültür AŞ'den yapılan açıklamaya göre, müzik yönetmenliğini Cemil Sağyaşar'ın üstlendiği "Senfonik İstanbul" isimli albümde, Türk müziği ezgilerine sadık kalınarak, çok sesli müzikle harmanlanan 12 eser bulunuyor. Albümde özellikle senfoni orkestrasına eşlik eden ney ve akordiyon soloları dikkati çekiyor. Albümde Sarıyer'in unutulmazları arasında yer alan "Sarıyer'in Ortasında" eseri de yer alıyor.

Onlarca benzersiz eser yer alıyor


Albümde; "Üsküdar'a gider iken", "Mendilimin yeşili", "Entarisi ala benziyor", "Sarıyer'in ortasında", "Beyoğlu'nda gezersin", "Karanfil oylum oylum", "Gemilerde talim var", "Bir dalda iki kiraz", "Suya iner tavşanlar", "Ey bostancı", "Seni sevdim seveli kanaryam" ve "Şu gelen atlı mıdır" adlı eserler yer alıyor. "Senfonik İstanbul" albümü, www.istanbulkitapcisi.com adresinden ve İstanbul Kitapçısı'ndan temin edilebiliyor.