İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. yıldönümü nedeniyle düzenlenen tören duyusal anlara sahne olurken yapılan konuşmalarda ise İstiklal Marşı’nın önemine vurgu yapıldı.


4Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. Yıldönümü kutlandı. Sarıyer Kaymakamlığı ile Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Rotary 100. Yıl Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı İstiklal Marşı temalı piyes, belgesel gösterimi, şiir ve müzik dinletisinden oluşan programa Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Fırat Fehmi Işık, Garnizon Komutanı Abdullah Demirel, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek,  Sarıyer Müftüsü Arif Civelek, Sarıyer MHP İlçe Başkanı Ünsal Bilgiç,  siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda öğrenci ile öğretmen katıldı.

Türk ulusunun en önemli değerlerinden biri olan ve Şair Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. Yıldönümünün kutlandığı etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rotary 100. Yıl Anadolu Lisesi Müdürü Hayati Başar, Mehmet Akif Ersoy’un zorlu yaşam koşullarına vurgu yaptı. İstiklal Marşı’nın yazılması süreci hakkında da bilgi veren Başar, İstiklal Marşı’nın önemine değinerek, “Akif’in dediği gibi, Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’’ şeklinde konuştu.

10Rotary 100. Yıl Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan ‘’İstiklali Yazanlar’’ adlı piyes gösterimi salondakilere duygusal anlar yaşattı. İstiklal Marşı’nın hangi şartlarda ve nasıl yazıldığı bir kez daha hatırlatan gösteri büyük beğeni aldı. İstiklal Marşı’nın Kabulü ve dönemini anlatan belgesel gösterimi sonrasında Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerinden seçmeler okundu. Programda Müzik Öğretmeni Elif Nun İçelli yönetiminde gerçekleştirilen müzik dinletisi ağıt türküleriyle dinleyicileri hüzünlendirdi.

Programda;  şiir, ezbere şiir okuma, kompozisyon ve resim dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri; Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Garnizon Komutanı Abdullah Demirel ve Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek tarafından verildi.