Sarıyer’de 5 yaşındaki Yaren Ebrar Aluç’un hafriyat kamyonunun altında kalarak hayatını kaybetmesine sebep olan kaza ile ilgili dava sonuçlandı.

Kaza,12 Aralık 2016’da meydana gelmişti. 5 yaşındaki Ebrar’ın ölümüne sebep olan kazada hafriyat kamyonunun sürücüsü Erdal Yavuz’la  birlikte, babaanne Hatice Aluç ve o gün yol kenarında park halinde bulunan 3 aracın sürücüsü yargılanıyordu. Davayla ilgili karar açıkladı. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuksuz sanıklar avukatlarıyla birlikte katılırken, Aluç ailesinin yerine temsilen avukatlar yer aldı.

BABAANNEYE CEZA YOK


Kararını açıklayan mahkeme, babaanne Hatice Aluç’a ceza verilmesine gerek olmadığı yönünde beyanda bulundu. Hafriyat kamyonu şoförü olan Erdal Yavuz ise ölüme sebebiyet vermekten 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Daha sonra da sanığın mahkemedeki olumlu hali dikkate alındı ve nedeniyle 4 yıl hapsine hükmetti. Sanığın duruşmalardaki olumlu davranışlarını dikkate alan mahkeme, bu cezayı 3 yıl 4 aya indirdi. Diğer 3 sanık ile ilgili olarak da beraat kararı çıktı.