Sarıyer’de, ünlü oyuncu Tuba Büyüküstün’ün sevgilisi Umut Evirgen ve korumalarının gazeteciyi gasp etme olayına ilişkin açılan dava sonuçlandı.  

Umut Evirgen, Büyüküstün’le birlikte kendisini görüntüleyen gazeteci İsmail Bayrak’ın makinesini iki korumasıyla gasp etmişti. Silah zoruyla yapılan gasp sonrasında da Bayrak, Sarıyer Emniyet Müdürlüğü’ne şikayette bulunmuştu. Olayın ardından  Evirgen ve 2 koruması tutuklanıp cezaevine gönderilmişti. Evirgen’in daha sonra tahliye edilip tutuksuz yargılandığı dava karara bağlandı.

UMUT EVİRGEN KATILMADI, TUBA BÜYÜKÜSTÜN TANIK OLARAK DİNLENDİ


Duruşma İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Umut Evirgen’in katılmadığı duruşmada Tuba Büyüküstün de tanık olarak dinlendi. Tanık ifadelerinin dinlenmesinin ardından sanıklar beraat edilmelerini talep etti. Mahkeme de sanıklardan Ahmet Fatih Baltacı ve Umut Evirgen hakkında tahliye beraat kararı verdi. Doğan Akbaş hakkında da 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Sanığın sabıkasının bulunmamasından dolayı yeniden suça karışmayacağı kanaatine varıldı. Böylelikle hükmün açıklanması geri bırakıldı.