Sarıyer Belediyesi tarafından işletilen Çayırbaşı Stadı’nın soyunma odalarının pislik içinde olması ve takımların lağım kokuları arasında beton zeminde ısınması tepkilere neden oluyor.


Çayırbaşı Stadı’nda soyunma odalarında sporcular ve Hakemler zor şartlarda, pis kokudan adeta nefes dahi alamıyorlar. Birçok Kulüp, bunun çözümünü kendi tesislerinde giyinerek geldiği statlarda soyunma odalarında büyük sıkıntı yaşıyor.

Deplasman takımları şikayetçi


Doğal ve tarihsel değerler açısından zengin bir ilçe olan Sarıyer, İstanbul’un en güzel yerleşim yerlerinden birisi durumunda. 35’e yakın Amatör Spor Kulübü olan Sarıyer’de, ilçe takımlarının resmi müsabaka oynadıkları şu anda 3 tane Stat var. Bunun haricinde, İlçenin amatör müsabaka konusunda en büyük yükünü ise Çayırbaşı ve Bahçeköy Statları üstleniyor. Bu sahalar Haftanın yedi günü amatör Kulüplere hizmet verirken sabah 9’da açılıyor ve gece 22’de kapılarına kilit vuruluyor.

Bir an önce sahaya çıkmak istiyorlar


Oyun alanı, sahanın zemini ve tribünleri son derece düzenli ve temiz olan Statta, soyunma odaları adeta pislikten geçilmiyor. Sahanın mevcut durumdan dolayı ve ayrıca Hakemlerin sahada maç oynanırken, kale arkalarında diğer takımların ısınmalarına izin vermemesi nedeniyle sporcular, maç öncesi hazırlıklarını lağım kokan, pislik içinde, havasız ve adeta bir cezaevini andıran bu koridorlarda yapmak zorunda kalıyor. Bu durum hem sporcuların sağlığını ciddi bir şekilde tehdit ediyor hem de sporcuların ayakkabılarıyla, pislik içindeki yerlerden aldıkları mikropları sahaya taşıması nedeniyle zemine de zarar veriyor. Sporcular bu nedenle ya ısınmalarını yeterli şekilde yapmıyorlar, ya da ağızlarını burunlarını kapatarak çaresiz bu ortamda bulunmak zorunda kalıyorlar. Birçok sporcu da bu durumdan dolayı -kendi ifadeleriyle- bir an önce yeşil zemine ayak basmak için can atıyorlar.

Depo olarak da kullanılıyor


Adının açıklanmasını istemeyen Sarıyer ilçesi takımlarından bir Yönetici, Sarıyer Belediyesi Çayırbaşı Stadı ile şunları söyledi: “Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Genç, Kulüpler için elinden geleni yapıyor. Yeter ki Kulüpler Başkan’a karşı dürüst olsun. Fakat mevcut Statlar artık Sarıyer’e yetmiyor. Zekeriyaköy’deki saha, Orhan Keçeli sahası ve Kilyos sahasının da şartlarının bir an önce iyileştirilerek hizmete girmesi lazım. Kilyos’ya soyunma odası, sıcak su tertibatı ve ışıklandırma yapılsa, Madenspor, Kilyos, Gümüşderespor, Büyükderespor, Kısırkayaspor, Rumeli Kavağı Kilyos’u kullanır.

“Çayırbaşı ve Bahçeköy Statlarının yükü azaltılması lazım”


Çayırbaşı Stadı’nın soyunma odası hariç her yeri temiz bunu belirtmekte fayda var. Ancak soyunma odalarından biz de şikayetçi. Bu soyunma odalarının bir kısmı da zaten depo olarak kullanılıyor. Sarıyer Belediyesi’nin Maslak’taki hizmet binası bittiğinde Çayırbaşı Stadı yeniden düzenlenecektir. Yağmurlu havalarda soyunma odalarına girilmiyor. Alt kattaki odaları sürekli su basıyor. Çamur içinde kalıyor her yer. Bu zamanlarda bu soyunma odaları hiçbir takıma verilmiyor. Maçların sarkmasına aldırış edilmeden bir maçın bitmesinden sonra diğer takımlar boşaltılan temizlenmiş odalara giriyorlar. Şayet bu odalara acil ihtiyaç olursa Belediye’den işçiler gelip, su basan soyunma odalarını temizliyorlar. Sorunun kaynağında tesis görevlilerinin bu durumu yetkililere bildirmemesi yatıyor. Yapılacak olan aslında çok şey değil, sadece kanalların temizlenmesi yeterli olur. Sarıyer takımları genelde üst katta soyunuyoruz. Misafir takımlar bu odaları kullanıyor. Girişi ve kapıları ayrı olduğu için bu odalar deplasmana gelen takımlara tahsis ediliyor. Saha Komiseri tanıdık olursa ve Hakem de izin verirse futbolcular sahanın kenarında ısınıyor. Yoksa bizim çocuklar da rakipleri gibi koridorlarda betonda ısınıyorlar. Biz de sahanın şartlarının iyileştirilmesini dört gözle bekleniyor.