Türkiye’nin pek çok yerleşimindeki mülkiyet sorununu sona erdirmek için hazırlanan imar barışı düzenlemesinde yeni bir gelişme yaşandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sarıyer’deki 9 mahalleyi imar barışı kapsamına aldı. Boğaz Kanunu'nda denizi gören ön görünümde olan tepelerin arka bölgeleri ve yamaçları da barışa dahil edildi. TBMM Genel Kurulu’na getirilen önerge kabul edilerek yasalaştı.

4 bin hektarlık alan barışa dahil edildi

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Boğaziçi Kanunu'nun 'öngörünüm' kapsamındaki tüm yerler barıştan muaf tutulurken, genel kurulda verilen bir önergeyle 'ekli kroki, listede sınır ve koordinatları gösterilen yerler' denilerek Boğaziçi sahil şeridindeki bazı alanlar yeniden imar barışı kapsamına alındı. Genel kurulda yapılan değişiklikle barıştan yararlanamayacak alan miktarı 8 bin 500 hektardan 4 bin 564 hektara indirildi.

İşte o mahalleler

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen imar barışı düzenlemesiyle Sarıyer’in; Merkez, Maden, Büyükdere, İstinye, Çayırbaşı, Rumelikavağı, Yenimahalle, Kocataş ve Yeniköy'ün bazı bölümleri barışa dahil edildi. Cumhuriyet, Kireçburnu ve Tarabya ise imar barışı dışında bırakıldı.

"Mülkiyet sorun olmaktan çıkacak"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, "İlçemizin sorunlarını ve insanımızın beklentilerini iyi biliyoruz. Sarıyerlilerin en önemli gündemi olan mülkiyet sorununun çözümü için var gücümüzle çalışıyoruz. İnşallah mülkiyet Sarıyer'in diğer tüm mahallelerinde de sorun olmaktan çıkacak" ifadelerini kullandı.