Sarıyer’de havaların ısınmaya başlamasıyla halk ısınan havayı fırsat bilip çocukları ile parklara akın etti. Piknik alanları ve parklar renkli görüntülere sahne olurken, esnafta oluşan hareketlilikten memnun kaldı.


1Soğuk ve yağmurlu geçen havaların ardından Sarıyer’de sıcak hava yüzünü göstermeye başladı. Yazın gelmesi ve havaların ısınması ile beraber vatandaşlar;  Sarıyer merkez, köy ve mahallelerdeki park ve bahçe gibi yeşil alanlara akın etmeye başladı. Çocuklarını eğlendirmek ve kentin stresinden uzak açık alanda kafa dinlemek maksadı ile kendilerini parklara atan aileler parklarda renkli görüntüler oluşturdu. Mutluklarını dile getiren vatandaşlar, “Havaların ısınmasıyla birlikte ailece parklara gelerek, temiz havanın tadını çıkarıyoruz. Çocuklarımız oyunlar oynarken, bizler de yeşil alanda dinlenip hoşça vakit geçiriyoruz" dedi.

IMG_9382

Hem vatandaş hem de esnaf memnun


Sarıyer’in eşsiz doğası bütün İstanbulluları cezp ediyor. Özellikle hafta sonunu fırsat bilen vatandaşlar Sarıyer’e akın ediyor. İstanbul’un her yerinden şehrin gürültüsünden kaçan vatandaşlar, yeşil ve mavinin buluştuğu Sarıyer’de gönüllerince vakit geçiriyorlar. Sarıyer’de oluşan bu canlılık yüzleri de güldürüyor. Bu durumdan hem Sarıyer dışından gelen misafirler hem de Sarıyer esnafı memnun kalıyor.

33