Geçirdiği kalp krizi sonucu hayata veda eden Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel Tutak için iki ayrı yerde cenaze töreni düzenlendi. Tutak,  Sarıyer’de yapılan törenlerle sonsuzluğa uğurlandı.

Yüksel Tutak için ilk tören Sarıyer Belediye Başkanlığı’nda yapıldı. Törene katılan herkesin yoğun bir üzüntü ve yas içinde, gözyaşlarına hakim olamadılar. Törende konuşan Belediye Başkanı Şükrü Genç gözyaşları içinde konuşmasını yaptı. Genç’in yaptığı konuşma törene katılan herkesi gözyaşlarına boğdu.

Genç, “kardeşim, dostum, yoldaşımdı, onu nasıl unutacağız, acımızı nasıl bastıracağız bilmiyorum”

9Şükrü Genç, gözyaşları içinde yaptığı konuşmasında; “Yüksel benim kardeşim, dostum, yoldaşımdı, onu nasıl unutacağız, acımızı nasıl bastıracağız bilmiyorum. Bundan sonra yapacağımız tek şey Sarıyer’in her parkında her alanında onun yanımızda olduğunu bilerek çalışmak ve çalışmayı çok seven bu kardeşimizi anmak görevimiz olacaktır. Onu ancak yapacağımız işlerle yaşatabiliriz. Yüksel’i seven herkes bunu gönülden yapacaktır. O herkesin gönlünde taht kurmuş, kendisini halka, çocuklara adamış bir insandı. En küçük alanı bile çocuk parkı yapmak için çırpınırdı. Ne yapıp edip çocuklar için her alana bir park yapmayı başarırdı. Onun yerini doldurmak zor olacak. Onun yokluğunu, artık olmayışını nasıl anlatayım, hangi parka, hangi ağaca anlatayım seni. Yüksel’e sahip çıkmak istiyorsanız ağaçları, parkları, ormanları koruyun ” dedi. Genç daha fazla konuşamayıp mikrofonu bıraktı. 5

Belediye Başkanlık Binası önünde yapılan cenaze töreninde helallik alındıktan sonra, cenaze ikinci tören yeri olan Sarıyer Belediyesi Park Ve Bahçeler Müdürlüğü’ne götürüldü. Yüksel Tutak’ın makamının bulunduğu Park Ve Bahçeler Müdürlüğü’nde çalışma arkadaşlarından helallik istendi.

Makam odasında duygusal anlar yaşandı

3Başkan Genç ve Tutak’ın ailesi daha sonra makam odasına geçip,  Yüksel Tutak’ın çalışma masasına çok sevdiği Beşiktaş formasını ve resmini koydular. Gözyaşlarının sel olup aktığı makam odasında, Tutak’ın eşi ve ailesi fenalık geçirdi.  Tutak’ın ailesi odadan çıktıktan sonra Şükrü Genç, uzun bir süre Tutak’ın boş kalan koltuğuna yaslanıp, gözyaşı döktü. Tutak’ın fotoğrafına bakarak ağladı. Bu tablo karşısında belediye başkan yardımcıları ve meclis üyelerinin de gözyaşlarına boğuldu.

Daha sonra cenaze Yeniköy Camii’nde kılınan cenaze namazı ardından Yüksel Tutak ebedi yolculuğuna uğurlandı.

2Yüksel Tutak’ın cenazesi öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Ümraniye Kocatepe Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze törenine, Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Belediye Başkanı Şükrü Genç, Belediye Başkan Yardımcıları, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz ve yönetim kurulu, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar ve yönetim kurulu, Beşiktaş Belediye Başkanı  Av. Murat Hazinedar, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Gazeteci-Yazar Tuncay Özkan,  Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Şükrü Metin, İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, İl Saymanı Mehmet Diribaş, ,  Dr. Cengiz Alp,  İAKSF Başkanı Ali Genç CHP ve AK Parti’li belediye meclis üyeleri, Tutak’ın eşi, ailesi ve yakınları ile belediye çalışanları katıldı.

Sarıyer Posta Gazetesi olarak merhum Yüksel Tutak'a Allah'tan rahmet, ailesi ve Sarıyer Belediyesi çalışanlarına başsağlığı dileriz.  

4 7 8 11 22 55