İstanbul’da geceden beri devam eden sağanak yağış günlük hayatı olumsuz etkiledi. Metrolara ve metrobüslere kadar giren su karşısında İstanbullular zor anlar yaşadı.

İstanbul'da gece yarısı aniden başlayan sağanak yağmur tüm kenti teslim aldı. Sabah saatlerinde işe gitmek isteyenler zor anlar yaşadı. Çok sayıda araç trafikte mahsur kaldı. Metro ve metrobüs seferlerinde aksama yaşandı. AKOM sel ve su baskınlarına karşı uyarıda bulunurken, valilikten zorunlu olmadıkça özel araçla trafiğe çıkılmaması uyarısı yapıldı.

BELEDİYEDE YAĞMUR ALARMI

Sarıyer Belediyesi ekipleri ve Sarıyer Belediyem Başkanı Şükrü Genç sabah saatlerinden itibaren yağmurdan olumsuz etkilenen vatandaşların yardımına koştu. Fen işleri ve temizlik ekiplerinin pek çok noktada yurttaşlara yardım ettiği görülürken, Twitter üzerinden açıklama yapan Genç “En çok yağış alan Sarıyer'de ekiplerimizin tamamı erken saatlerden itibaren sahada.” dedi.

ESNAF ZİYARETİ 

Belediye Başkanı Genç, sağanak yağmurun ardından yağmurdan en çok zarar gören bölgelerden biri olan İstinye'de zarar tespitinde bulundu. Esnaflarla konuşan Genç ve ekipleri şu sıralarda yağmurdan etkilenen mahallelerde çalışmalarına devam ediyor.