Sarıyer Belediyesi ve Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) ortaklığıyla Uluslararası Balıkçılık ve Mavi Büyüme Konferansı gerçekleştirildi.

Konferans Fuat Paşa Yalısı’nda düzenlendi. Konferansta bir konuşma yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “İstanbul’da balıkçılığın yüzde 40’ı Sarıyer’de yapılıyor” dedi. Sarıyer sınırlarında 7 tane balıkçılık kooperatifi olduğunu belirten Genç, üye sayısının da 900’ü bulduğunu kaydetti. Sarıyer’de balıkçılığın sosyal ve ticari hayatta önemli yeri olduğuna değinen Genç, “Bu iş Sarıyer’de 10 bin kişi için bir geçim kaynağı. Biz de bu alanda katılımcılık ile sürdürülebilirliğe büyük önem veriyoruz” diye konuştu. Hem deniz hem de balıkçılığın karşı karşıya kaldığı tehditlere de değinen Genç, “Konuyu yakından takip etmekteyiz. İklim değişikliği sorunu tüm ülkelerin sorunu. Su kaynaklarının kirlenmesiyle sorun daha da büyüyecek” ifadelerini kullandı.

“KURUMSALLAŞMAYA İHTİYAÇ VAR”


Genç, konuşmasında balıkçılığın kurumsallaşmaya ihtiyaç duyduğunu da vurguladı. Yetki karmaşası yaşandığını söyleyen Genç, “Bu yüzden balık pazarı ile soğuk hava deposu kurulamadı” şeklinde konuştu. Karadeniz’de hamsi balığının stok fazlası avlanmasının önüne geçilemediğini belirten Genç, bu sorunun yerel yönetimlerin işbirliği ile aşılacağını belirtti.