Sarıyer Belediyesi’nin Hizmet Binası’nda açılışı yapılan Down Town Event Cafe’de, ses çanakları ile terapi ve meditasyon eğitimi yapıldı.

Down Town Event Cafe’deki eğitimi Peter Hess Enstitüsü’nde eğitim alan Sırma Belin yaptı. Belin, sesin ruh ve bedene etkilerini anlattı.  Seslerle çakraların dengelendiğini söyleyen Belin, “Bilinçaltın temizlenir, stresin yok olur, mutluluk hormonları salgılarsın. Ağrıların azalır, yok olur. İç huzura ve dinginliğe kavuşursun. Yaratıcılığın, odaklanman ve öğrenmen artar. Ses mucizedir” dedi.


“İNSAN BEDENİ ORKESTRAYA BENZER”


Belin,‘Ses ve Ses Çanakları ile Beden, Zihin ve Ruh Akordu’ başlıklı konuyu ele aldı. Ses, frekans, rezonans konularını anlatan Belin, sesin beden ve ruha etkilerini hazırladığı görseller aracılığıyla anlattı.  Sonraki bölümde de ses meditasyonu ile katılımcıları ses yolculuğuna çıkarttı. İnsan bedenini orkestraya benzeten Belin,  “Her bir organımızı bir müzik aleti olarak düşünün. Müzik aletlerinin akordu bozulduğunda yanlış ses çıkartarak kaos yaratırlar. Bedenimiz de öyle. Her organımızın her hücremizin bir frekansı var, olması gereken frekans dışında bir frekansa sahip olduklarında hastalıklar başlar. Stres, yorgunluk, kaygılar frekansımızın bozulmasını sağlar. O nedenle beden, zihin ve ruhumuzu zaman zaman akord etmemiz gerekir” diye konuştu.