7 Haziran’da yapılacak genel seçimler öncesi CHP için prova niteliğinde olan ve TBMM’ye gidecek isimlerin belirleneceği ön seçim heyecanı Sarıyer’de başladı. Sabahın erken saatlerinde oy kullanılacak olan okulun bahçesini dolduran aday adayları ve partililer renkli görüntüler oluşturdular.


IMG_6764CHP’nin yaklaşık 760 bin üyesi, 41 il, 45 seçim bölgesinde hâkim gözetiminde yapılacak ön seçimler için bugün sandığa gidiyor. Başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere üyeler hakim denetimdeki sandıklarda, Haziran seçimleri için milletvekili adaylarını belirleyecek.  TBMM’ye gidecek isimlerin belirleneceği ön seçim heyecanı Sarıyer’de başladı. Oy kullanma işleminin yapıldığı bulunan Sarıyer İlköğretim Okulu’nun bahçesi adeta bir karnavala dönüştü. Aday Adayları ve partililer sabahın erken saatlerinde okulun bahçesinde hazır bulundular. CHP İstanbul 2.Bölge Milletvekili Aday Adayı Dr. Cengiz Alp ve CHP İstanbul 2.Bölge Milletvekili Aday Adayı Hülya Güntaş’ın okul bahçesindeki heyecanlı bekleyişi de sürüyor. Sarıyer’de toplam 30 sandık kurulmuş durumda.

IMG_6770Öte yandan ön seçime İstanbul 2. Bölge’den tam 112 aday adayı katılıyor. 114 olarak belirlenen liste daha sonra iki kişinin ön seçimden çekilmesiyle 112’e düştü. Aralarında Sarıyer’in de bulunduğu tam 12 ilçede sandıklar kurulacak ve CHP üyeleri en az 11, en çok da 22 kişi olmak üzere kimleri destekliyorsa o aday adaylarının karşılarındaki kutucukları işaretleyecek. 11’in altına ya da 22’nin üstüne tercih yapanların oyları geçersiz sayılacak. İkinci bölgede yaklaşık 66 bin üye oy kullanabilecek.IMG_6771