Muhtarlar Günü, Sarıyer Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde düzenlenen etkinlikle kutlandı.

19 Ekim 2015 tarihinde 29507 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren ‘Muhtarlar Günü’ kutlama programına Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, MHP Sarıyer İlçe Başkanı Ünsal Bilgiç, Sarıyer Belediye Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, Sarıyer Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Sarıuçak, Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Caner Coşar, muhtarlar, ilçe kurum müdürleri, STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

“Muhtarlar gerçek demokrasiyle seçilen insanlardır”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından Sarıyer Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Sarıuçak’ın konuşmasıyla devam etti. “19 Ekim biz muhtarlar için en özel günlerden biri” diyen Sarıuçak, “Bugün muhtarların hatırlandığı ve tanıtıldığı güzel bir gün. Bu mutlu günü bize armağan eden Gazi Meclisimize teşekkür ediyorum. Muhtarlar Günü’nün 19 Ekim 2015 tarihinde TBMM’de kabul edilmesinin 4. yılında onur ve gururla kutluyoruz. Ne mutlu bize ki bu günde Sarıyer protokolü yalnız bırakmadı. Bizlere bu imkanı sağlayan Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin’e teşekkür ediyorum. Muhtarlar yıllar önce sadece evrak alma-verme görevini yürütüyordu. Günümüzde ise artık gerçek manada vatandaşa hizmet ediyor. Doğru olanda bu. Çünkü bizler ayrım yapmaksızın bütün siyasi partilere gönül vermiş insanlar tarafından seçilen insanlarız. Halkımıza en iyi hizmeti verebilmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Tören, Sarıuçak’ın konuşmasının ardından Sarıyer Ortaokulu Halk Oyunları Ekibi’nin sergilediği yöresel halk oyunlarıyla sona erdi. Program sonunda AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar ve CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç ayaküstü sohbet etti.