Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele’yi başlatmak için Samsun’a ayak basmasının 100. yıldönümü olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Sarıyer’de coşkuyla kutlandı.

Sarıyer Merkez’deki Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’nın önünde yapılan resmi törene; Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Garnizon Komutanı Piyade Albay Kemal Cöne, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Cevahiroğlu, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı Taner Tayfur, DSP Sarıyer İlçe Başkanı Hümeyra Gürsoy, MHP Sarıyer İlçe Başkanı Ünsal Bilgiç, Vatan Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Mesut Çalışkan, İlçe Emniyet Müdürü Caner Coşar, Sarıyer İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Namık Şişman, Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz, Sarıyer İlçe Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, STK temsilcileri, birim müdürleri, muhtarlar, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Milli Mücadelenin 100. yıldönümü olmasına karşın törene katılımın az olması dikkat çekti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, Atatürk Anıtına siyasi partilerin ve STK’ların çelenklerini sunması ile sona erirken ilçe genelinde kutlamalar devam etti.