Sarıyer'de Bayar ailesinin kaldığı bir gecekondu 6 gün arayla iki kez, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından  yakılmak istendi. Kundaklama girişimi bu sabah 06.00 sıralarında yaşandı.


Ev sahibi Elif Bayar, ilk olayın geçen hafta Çarşamba günü yaşandığını belirterek 'Bu sabah da yine yakmaya çalıştılar.  pencerenin arabayı yakmışlar. Gelen sesler üzerine dışarı çıkan Bayar alevleri ve dumanı fark etti. Araba yanıyor diye seslenmesiyle yangına müdahale edildi. Bayar : “yangını fark edince söndürmeye başladık o esnada mavi tişörtlü birisinin kaçtığını fark ettik . Ama evi söndürmeye çalıştık. Adamın peşinden gitmedik.” dedi. Polisin olay yerinde  incelemelerde bulunduğunu söyleyen Bayar, "Şüphelendiğiniz kimse var mı? dediler. 'Şüphelendiğimiz kimse yok' dedik.

Bayar yakınarak “Bizden ne istiyorlar. Gelip deseler ki senin bu hatan var. Ben de suçumu bilirim. Niçin yapıyorlar bilmiyorum" diye konuştu. 25-30 yıldır aynı gecekonduda oturduklarını, kimseyle küslüklerinin bulunmadığını söyleyen Bayar, korku içinde yaşadıklarını bu duruma yetkililerin biran önce büyümeden önlem almalarını istedi.