Türkiye 15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe girişiminden sonra tek yürek oldu. Ülkenin birçok noktasında milyonlarca insan “demokrasi eylemi” sloganıyla toplanıyor. İstanbul’un demokrasi kalelerinden olan Sarıyer’de de demokrasi isteyen yüzlerce insan toplandı hep bir ağızdan darbeye karşı olduklarını dile getirdi.


 

IMG_4802Yüzlerce insan ellerinde Türk bayraklarıyla toplandı. Demokrasi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine sloganlar atan insanların toplandığı alanda oluşan bayrak kırmızısı rengi görülmeye değerdi. AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen eyleme AK Parti İl Başkanı Selim Temurci, Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar ile Fatih İlçe Başkanı Hamdi Görk, ilçe ilçe yönetiminden partililer, Sarıyerliler ve  çevre ilçelerden gelen vatandaşlar katıldı. Sarıyer İDO İskelesi önünde toplanan vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasi mesajı verdi. İskelede bulunan onlarca tekne Türk bayrağı ve Recep Tayyip Erdoğan fotoğraflarıyla süslendi.

Temurci: Rotamız demokrasi


IMG_4806Halkı selamlayan AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci,“Rotamız  demokrasi ve ülkemizin aydınlık geleceğidir.  İstanbullulara çok teşekkür ederim; Cuma günü yaşanan darbe girişiminin ardından bir tehlikeye karşı nasıl ayakta durulacağını gösterdiler.  Bu darbeyi yapmak isteyenlerin ikinci isteği; darbenin Recep Tayyip Erdoğan darbesi olduğuna inandırmak. Ama istedikleri olmayacak. İstanbul adaletin, merhametin, Mustafa Kemal’in ve Recep Tayyip Erdoğan’ın şehridir. Birlikte kol kola olmaya devam edeceğiz” dedi.

"Kimsenin iştahı kabarmasın hep birlikte terörü bitireceğiz"


IMG_4795AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar da Sarıyerlilerin bu süreçte göstermiş olduğu direnişi takdir ettiğini söyledi.  Bayraktar, “ Bu millet Çanakkale’de yıllar önce destan yazdı.  Vatanı uğruna binlerce genç can verdi.  Bizim bu güçlü genlerimizi yok etmeye çalışıyorlar.  Özellikle bu günlerde birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var; bizim en büyük zenginliğimiz ırk ve mezhep gözetmememizdir. Kimsenin iştahı kabarmasın hep birlikte terörü bitireceğiz. Herkesi birlik ve beraberliğe davet ediyorum” diye konuştu.

 

IMG_4784 IMG_4823 IMG_4840 akp