Sarıyer Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Engelli Koordinasyon Merkezi ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Makine İkmal Birimi işbirliğiyle Sarıyer’de engelli vatandaşlar özgürce seyahat edebiliyor.


engel

Yaklaşık 10 aydır yürütülen ortak proje kapsamında; tekerlekli sandalye kullanan vatandaşların ulaşım ve seyahat özgürlüklerinin kısıtlanmaması amaçlanıyor. Akülü veya manuel tekerlekli sandalye kullanan yurttaşlara yönelik, bakım, onarım ve tamir hizmetleri sayesinde Sarıyer’de  engelli vatandaşlar daha rahat bir şekilde ulaşım sağlayabiliyor.

Neler yapılıyor?


Yaklaşık 500’e yakın tekerlekli sandalye kullanıcısının olduğu Sarıyer ilçesinde, yollarda seyahat halindeyken veya evinde günlük işlerini yaparken aracı arızalanan veya aküsü biten sandalyeleri yerinden alan ekipler, Sarıyer Belediyesi Ulaşım Müdürlüğü’ndeki tamir atölyelerinde tamirini gerçekleştirip yeniden vatandaşa teslim ediyor.

engelli

10 aydır sürdürülen çalışmalar çerçevesinde bu güne dek 91 aracın bakım, onarım ve tamir işlemlerinin yapıldığını söyleyen Sarıyer Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Mahmut Kement, “Atölyelerimizde onarımı gerçekleştirelemeyen veya önemli aksamlarının yenilenmesi gereken araçları da bu işin uzmanı firmalara götürüp tüm masrafları Sarıyer Belediyesi tarafından karşılanmak suretiyle yenilendikten sonra vatandaşımıza teslim ediyoruz” diye konuştu.

 Hizmetten nasıl faydalanabilir?


Sarıyer Belediyesi’nin sabah 8.00’dan gece 23.00’a kadar hizmet veren ve vatandaşların dilek ve şikayetlerinin alındığı 444 17 22 nolu Çağrı Merkezi telefonlarını arayarak SEKOM’a ulaşmaları yeterli.SEKOM Tekerlekli sandalye kullanan yurttaşlar artık endişe etmeden gezi programları organize edebiliyor, mesafe gözetmeksizin gitmek istedikleri her yere tereddüt etmeden varabiliyorlar.