Deprem uzmanı Kadir Sütçü, Sarıyer’de bulunan Deprem Tahmin İstasyonu Karınca Laboratuarı’na ek olarak meteoroloji istasyonu kuracak. Sütçü, istasyonu kurmak için Kağıthane’de bulunan dairesini sattı.  

Deprem uzmanı Kadir Sütçü, Gökova’da yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremi saatler öncesinden tahmin etmişti. Sarıyer’de Deprem Tahmin İstasyonu Karınca Laboratuvarı olan Sütçü, şimdi de meteoroloji istasyonu kuracak. Projesini hayata geçirmek için Kağıthane’deki dairesini 460 bin TL’ye satan Sütçü, istasyon kurulmasıyla ilgili gerekli izinlerin alındığını ifade ederek yapılacak istasyonun kurumsallık kazanacağını dile getirdi.
YATIRIM BEDELİ 200 BİN TL

Dünyada jeolojik doğa olayların meteorolojik olayları meydana getirdiğini kaydeden Sütçü, bunu ispat edeceklerini vurguladı. 3 sismolog ile meteorolog istihdam edileceğini söyleyen Sütçü, 320 metrekare büyüklüğünde bir eğitim alanı olacağını ifade etti. Yatırım bedelini 200 bin TL’yi bulacağını aktaran Sütçü, yakın komşu ülkelere de bu istasyonda eğitim verileceğini sözlerine ekledi.