İstanbul’da kendisini emniyet mensubu olarak tanıtan dolandırıcı yakalandı. Sahte baş komiserin Sarıyer’de de 130 bin TL dolandırdığı ortaya çıktı.

Kendisini emniyet mensubu olarak tanıtarak yüzlerce kişiyi dolandıran sahte baş komiser, düzenlenen operasyonla tutuklandı. Operasyonu, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık büro ekipleri düzenledi. Kartal, Bağcılar, Maltepe ve Fatih’te vatandaşları telefonla arayıp, kendisini emniyet mensubu olarak tanıtan şüpheli takibe alındı. Bu kişinin aradığı vatandaşlara ‘Adınıza kredi çekilmiş, kimliğinizi kaybetmişsiniz’ şeklinde çeşitli yalanlar söylediği öğrenildi. Geniş çaplı çalışma sonucu bu kişinin Serhat A. olduğu belirlendi. Kendisini Baş komiser Haydar olarak tanıtan dolandırıcı, yeni bir soyguna imza atmak üzereyken suçüstü yakalandı.
ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Dolandırıcının 2 ay içerisinde 7 kişiden 450 bin TL dolandırdığı ortaya çıktı. Benzer suçlardan ise polis kaydının bulunduğu öğrenildi. Kartal’da 2 farklı kişinin 220 bin TL’sini aldığı öğrenilen dolandırıcının Sarıyer’de 130 bin TL, Bağcılar’da da 100 bin TL dolandırdığı belirtildi. Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.