Boğaz’ın iki yakasında sahil bandı genişletme ve düzenleme çalışması yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi; Sarıyer’de Emirgan-Bebek-Aşiyan, Beykoz’da Paşabahçe-Kanlıca-Çubuklu bölgelerindeki sosyal yaşamı daha keyifli hale getirecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Boğaz’ın iki yakasında sahil bandı genişletme ve düzenleme çalışmalarına imza atıyor. İki ilçeyi kapsayan proje çerçevesinde Sarıyer’de Emirgan-Bebek-Aşiyan ve Beykoz’da Paşabahçe-Kanlıca-Çubuklu arasında yürüyüş ve bisiklet yolları, balık tutma iskeleleri ve sahil trafiğini rahatlatmak amacıyla otopark alanları inşa ediliyor. Deniz doldurulmadan hayata geçirilen proje dahilinde sahil bandı kazıklar çakılarak ortalama 5 metre genişletiliyor.
BİNLERCE METRE YÜRÜYÜŞ VE BİSİKLET YOLU

Boğaz’ın iki yakasına yapılan binlerce metrelik yürüyüş ve bisiklet yolu, balık tutma iskeleleri ve yüzlerce araç kapasiteli otoparklar, İstanbul’un sosyal yaşamını daha keyifli hale getirecek. Beykoz kısmındaki çalışmaların Aralık sonunda bitirileceği belirtilirken, Sarıyer’deki projenin Ocak 2018’de tamamlanacağı kaydedildi.