Bu yıl ilk kez düzenlenen Masterler ve Veterenlar Futbol Ligi Türkiye Şampiyonası'nda Sarıyer Şöhretler Takımı şampiyonluğu elde etti.


Türkiye Masterler ve Veteranlar Ligi Federasyonu tarafından Antalya'nın Manavgat ilçesinde düzenlenen Türkiye Şampiyonası'na bölgelerinden dereceye giren 8 takım katıldı. Arslan Zeki Demirci Spor Kompleksi'nde düzenlenen şampiyonada takımlar dörtlü gruplar halinde maç yaptı. Dört gün süren şampiyonada Çanakkale Masterler Takımı ile Sarıyer Şöhretler Takımı finale kaldı.

Bülent Erdemir, Suat Yozgatlı ve Gökçen Topraklı hakem üçlüsünün yönettiği final maçında, Sarıyer Şöhretler Takımı, 40'ıncı dakikada Harun Özkan ve 45'inci dakikada Tuncer Aksal'ın attığı gollerle Çanakkale Masterler'ı 2-0 yenerek şampiyon oldu. Şampiyonada Kozyatağı Masterler üçüncü ve Güngören Masterler dördüncü oldu.

Vatan Kupası için karşı karşıya gelen Üsküdar Master ile Edremit Masterlar arasında oynanan karşılaşmayı ise Üsküdar Masterlar 1-0 kazanarak, kupanın sahibi oldu.

Kutlamalar geceye damga vurdu


TMVFL yönetim kurulunun hazır bulunduğu kupa töreninde Şampiyonluk kupasını ve plaketini TMVFL Başkanı Kenan Gürsu verdi. Sarıyer Şöhretler takımı TMVFL liginin ilk şampiyonluk kupasını coşkuyla kaldırdı. Kupa töreninin ardından yapılan havai fişek gösterileri ve kutlamalar ise geceye damgasını vurdu.

Kupa töreninde, Şampiyonluk karşılaşmasında ikinci olan Yeni Çanakkale Master takımına ikincilik kupasını ve plaketini TMVFL 1.Başkan vekili Mustafa Ekşioğlu, üçüncülük kupasını kazanan Kozyatağı İdman Yurdu‘na kupasını ve plaketini TMVFL Organizasyon sorumlusu Osman Ergin verdi.

Türkiye Şampiyonası grup üçüncüleri arasında oynanan TMVFL Vatan Kupasını kazanan Üsküdar Masterlar’ın kupasını TMVFL Başkanı Kenan Gürsu, kupa ikincisi Edremit Masterlar‘a plaketini ise TMVFL Ege Bölge temsilcisi Çetin Savaş Verdi.

Türkiye Masterler ve Veteranlar Ligi Federasyon Başkanı Kenan Gürsu, şampiyonanın ardından yaptığı açıklamada, "Ligimize 18 takım katıldı. Bu yıl tek devreli lig oldu. Önümüzdeki yıl çift devreli olacak. Eylül ayında başlayacak, lig 2016'nın nisan ayında bitecek. Finaller ise 2016'nın mayıs ayında olacak" diye konuştu.

Başkan Gürsu, lig şampiyonu olan Sarıyer Şöhretler Takımı ile Vatan Kupası'nı alan Üsküdar Masterler takımının 2015-2016 sezonuna başlamadan önce Süper Kupa için mücadele edeceğini de sözlerine ekledi.